Σε μια εκδήλωση, που κατά πολλούς θύμισε παλιές εκλογικές εποχές, με πολύ παλμό και ενθουσιασμό, σε ένα κατάμεστο ανοιχτό θέατρο, έκλεισε τον προεκλογικό του αγώνα ο κ. Λιάκος. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε για να στηρίξει τον υποψήφιο βουλευτή Δυτικής Αττικής, στην κεντρική του ομιλία στον Ασπρόπυργο, τον τόπο καταγωγής και κατοικίας του.

 

Ο κ. Λιάκος επέλεξε στην τελική του ομιλία να επικεντρωθεί σε όσα έπραξε ο ίδιος την πρώτη τετραετία της κοινοβουλευτικής του θητείας, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά:

“Προσπάθησα με λίγα λόγια να περιγράψω την προσπάθεια, τεσσάρων χρόνων για να βάλουμε τα θεμέλια μιας νέας Δυτικής Αττικής. Και επέμεινα σε αυτό τον πολύ σύντομο απολογισμό, γιατί για μένα η κρίση σας είναι πολύ σημαντική.”

Τόνισε το αίσθημα ενότητας, που ήταν αυτό που έδωσε τη μεγάλη νίκη στις εκλογές του 2019, λέγοντας χαρακτηριστικά “4 χρόνια πριν, πετύχαμε μαζί μια μεγάλη νίκη. Μαζί γράψαμε ιστορία και βάλαμε τη Δυτική Αττική στο κέντρο των εθνικών εξελίξεων. Τότε σας έλεγα ότι ενωμένοι μπορούμε να γράψουμε ιστορία. Και γράψαμε! Και αυτό το πετύχαμε, γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν! Δεσμεύτηκα ότι θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να είμαι η φωνή όλων σας από κάθε γωνιά του Ασπροπύργου. Από κάθε γωνιά της Δυτικής Αττικής”.

Ο απολογισμός του κ. Λιάκου περιείχε:

  • την επένδυση στο Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου Πεδίου
  • την τροπολογία που κατέθεσε ο ίδιος στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με την οποία ξεκλείδωσαν δεκάδες επενδύσεις logistics στην περιοχή
  • την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ασπροπύργου
  • την ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της ανέγερσης του 4ου Γυμνασίου Ασπροπύργου
  • την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας
  • την εξασφάλιση σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή της θεσμοθέτησης του πλαισίου λειτουργίας του Φωτοβολταϊκού Πάρκου Φυλής
  • την ενίσχυση της στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων της Δυτικής Αττικής
  • τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Δίνοντας, μάλιστα, έμφαση στα μεγάλα έργα της περιοχής, ο κ. Λιάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική γίνονται ή έχουν δρομολογηθεί να ξεκινήσουν μεγάλα έργα. Έργα που έμεναν στα χαρτιά για χρόνια. Η Δυτική Αττική διεκδικεί και κερδίζει την ισότιμη συμμετοχή της στον εθνικό σχεδιασμό, την ισχυρή παρουσία της στην κεντρική πολιτική σκηνή. Θέλω να ξέρετε ότι αυτή τη Νίκη την πετύχαμε ΜΑΖΙ! Γιατί μείναμε ενωμένοι Γιατί επιμέναμε δυτικά στην πράξη!”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Λιάκος κάλεσε τους συμπολίτες του να εμπιστευτούν για άλλη μια φορά τόσο τον ίδιο, όσο και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς: “Χρειαζόμαστε ισχυρή πολιτική παρουσία και την εκπόνηση ενός κεντρικού σχεδίου, ειδικά εδώ στον Ασπρόπυργο, που θα διασφαλίσει την ποιότητα της ζωή μας και την καθημερινότητά μας σε συνδυασμό με τη νέα πραγματικότητα που δημιουργούν οι πρόσφατες ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις. Χρειαζόμαστε σταθερότητα, συνέπεια και τόλμη για να πάμε μπροστά κάθε γειτονιά της Δυτικής Αττικής και της χώρας”.