Με σχέδιο & αισιοδοξία για την επόμενη μέρα στη Δυτική Αττική

 

Γράφει ο Λευτέρης Κοσμόπουλος,

Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής,

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Νίκο Χαρδαλιά-«Αττική μπροστά»

 

Σε λίγες ημέρες, καλούμαστε να αποφασίσουμε στις κάλπες για την επόμενη περιφερειακή περίοδο και στην Δυτική Αττική.

Ως Αντιπεριφερειάρχης, με την συνεργασία όλων των συμπολιτών μου σε κάθε περιοχή της Δυτικής Αττικής, καταφέραμε και υλοποιούνται έργα ουσίας, που αλλάζουν τη Δυτική Αττική.

Έχουν ήδη εκτελεστεί και εκτελούνται μεγάλα έργα υποδομής και για την ερχόμενη πενταετία έχουν μπει σε τροχιά εκτέλεσης νέα έργα, που θωρακίζουν την περιοχή μας και βελτιώνουν την καθημερινότητά μας.

Έχουμε σχεδιάσει νέα έργα, για την ασφάλεια αλλά και την ανάπτυξη για την επόμενη μέρα στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, γιατί η δουλειά μας πρέπει να συνεχίσει για τη Δυτική Αττική.

Επειδή προτιμώ να μιλάω με έργα και συγκεκριμένα στοιχεία, αναφέρω ενδεικτικά ορισμένα μόνο από όσα ήδη έχουμε δρομολογήσει προς χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής στη Δυτική Αττική:

 • Οδική ασφάλεια – ανάπτυξη – προσέλκυση επισκεψιμότητας
 • Προχωρήσαμε στην ολοκλήρωση της μελέτης για τη βελτίωση οδικής ασφαλείας και την συνολική ανάπλαση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών -Κορίνθου (ΠΕΟΑΚ) από την Ελευσίνα ως τα Μέγαρα σε μήκος 14,2 χλμ. και έχουμε υποβάλλει το έργο προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
 • Ολοκληρώσαμε τη δημοπράτηση για να υλοποιηθεί νέα χάραξη της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών (ΠΕΟΑΘ) από τη Μάνδρα ως την Οινόη.
 • Έργα βελτιώσεων οδικής ασφάλειας στην λεωφόρο ΝΑΤΟ & Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον Δήμο Φυλής, με προϋπολογισμό 10.000.000 € (Το έργο είναι στην τελική ευθεία προς δημοπράτηση)
 • Αντιπλημμυρικά έργα.

Μία από τις μελέτες που βρίσκονται στην τελική ευθεία προς δημοπράτηση είναι η «Υδραυλική μελέτη και μελέτη οριοθέτησης ρέματος στην περιοχή Παπακώστα του Δήμου Μάνδρας από εκτροπή προς τον Χ. Σαρανταπόταμο («Βιβεχρώμ») έως Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου», προϋπολογισμού 37.198 €

 • Για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας.

Νέες αθλητικές εγκαταστάσεις – γήπεδα τύπου «μπαλόνι».

Έχει προχωρήσει η διαδικασία για το έργο με τίτλο «Προμήθεια και τοποθέτηση αεροϋποστηριζόμενου θόλου για στέγαση αθλητικών εγκαταστάσεων- (γήπεδο – «μπαλόνι»). Προσεχώς τοποθετούμε ένα γήπεδο-«μπαλόνι» στα Μέγαρα, στη Φυλή και στη Μαγούλα, με συνολικό προϋπολογισμό 1.960.000€.

 • Νέα παιδική χαρά 3 σε 1», για ΑΜΕΑ, βρέφη και νήπια στον Δήμο Μεγαρέων, προϋπολογισμού 323.000 €.

Η χρηματοδότηση για το έργο «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την κατασκευή παιδικής χαράς» έχει προχωρήσει από εμάς, από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, όπως η νομοθεσία και οι διαδικασίες ορίζουν με φορέα υλοποίησης του έργου τον Δήμο Μεγαρέων.

 • Για να αλλάξουμε την εικόνα της Δυτικής Αττικής
 • Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Βιλίων, 3.800.000 €. (Το έργο είναι στην τελική ευθεία προς δημοπράτηση)
 • Για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
 • Προχωράμε σε νέα μελέτη για τη σύνδεση Βιομηχανικής Περιοχής Μεγάρων με την Ν.Ε.Ο.Α.Κ.

Στόχος μας την επόμενη μέρα των εκλογών, με την ψήφο των συμπολιτών μας, με τον Νίκο Χαρδαλιά να πάμε τη Δυτική Αττική μπροστά.

Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, στην επίσκεψή του και στις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε στην Δυτική Αττική, μιλάμε με συγκεκριμένο σχέδιο, έργα και δράσεις με χρονοδιάγραμμα, αποτελέσματα και οφέλη για όλους τους πολίτες. Τα μεγάλα μας στοιχήματα είναι η καθημερινότητα και η ασφάλεια όλων των πολιτών και, με συγκεκριμένο σχέδιο, μπορούμε να τα κερδίσουμε.

Η Δυτική Αττική έχει μεγάλες δυνατότητες, σπουδαίο κοινωνικό αποτύπωμα και ξεχωριστό πολιτιστικό στίγμα. Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να φέρουμε την περιοχή μας στα επίπεδα που αξίζουμε.

Με σχέδιο και αισιοδοξία ότι μπορούμε μαζί να τα καταφέρουμε. Το χρωστάμε στον τόπο μας, να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει.

«Μιλάμε με έργα!»: Δεν είναι απλώς ένα σύνθημα. Είναι η καθημερινή μου προσπάθεια. Με καθημερινή επαφή και συζητήσεις με κάθε πολίτη στην περιοχή μας, εντοπίζουμε προβλήματα, βρίσκουμε λύσεις και προχωράμε έργα για τον τόπο μας. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

Για αυτό, ζητώ την ψήφο σας στις Περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, για να συνεχίσουμε μαζί, με έργα, για την Δυτική Αττική που αξίζουμε.