Με εντατικούς ρυθμούς οι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας κατά των πληθυσμών κουνουπιών σε σημεία αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής

Λ. Κοσμόπουλος: «Μεριμνούμε εγκαίρως και με συνέπεια για την δημόσια υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της Δυτικής Αττικής.

Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών πραγματοποιούνται σε περιαστικές περιοχές αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής και ενημερώνουμε τους Δήμους για τις αστικές περιοχές, όπου έχουν αρμοδιότητα»

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας, κατά των πληθυσμών κουνουπιών, σε περιοχές αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Συγκεκριμένα, αυτές τις ημέρες διενεργείται ο δέκατος (10) κύκλος προγραμματισμένης εφαρμογής προνυμφοκτονίας στην Δυτική Αττική για το 2023, στις περιαστικές περιοχές των Δήμων Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Φυλής.

Επιπλέον, με την χρήση καινοτόμων μέσων και drone από αέρος, πραγματοποιήθηκαν νέοι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας στη Λίμνη Κουμουνδούρου του Δήμου Ασπροπύργου, καθώς και στην περιοχή της Ψάθας (έλος) του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Λόγω της έξαρσης που παρατηρείται την τελευταία χρονική περίοδο, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, με πρωτοβουλίες του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλο, προβαίνει σε επιπλέον δράσεις.

Σχετικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: «Η Περιφέρεια Αττικής μεριμνά με πράξεις για την δημόσια υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της Δυτικής Αττικής. Για τους πληθυσμούς κουνουπιών, ενεργούμε με βάση επιστημονικά στοιχεία, σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, και με καινοτόμα μέσα, όπως drones, σε ευαίσθητες περιοχές, όπως το έλος της Ψάθας και η λίμνη Κουμουνδούρου. Η Περιφέρεια Αττικής διενεργεί ψεκασμούς κατά των κουνουπιών σε περιαστικές περιοχές αρμοδιότητας μας και ενημερώνουμε τους Δήμους για τις αστικές περιοχές, όπου έχουν αρμοδιότητα.

Μεριμνούμε εγκαίρως και με συνέπεια για την δημόσια υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της Δυτικής Αττικής».