Πρόγραμμα ERASMUS + “Νεαροί Επιχειρηματίες ανακαλύπτουν την Πολιτιστική Κληρονομιά” με μαθητές από 5 χώρες στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής

Με τη συμμετοχή μαθητών λυκείου από πέντε χώρες, Πολωνία, Ιταλία, Φινλανδία, Τουρκία και Ελλάδα, ξεκίνησε να υλοποιείται από την Δευτέρα 21 Μαρτίου το πρόγραμμα ERASMUS+ «Νεαροί Επιχειρηματίες ανακαλύπτουν την Πολιτιστική Κληρονομιά» στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, με την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ελευσίνας. Το πρόγραμμα οργανώνει το 1ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας υπό τον συντονισμό και την εποπτεία του Διευθυντή του σχολείου κου Διονύσιου Παλημέρη και των Καθηγητών κ.κ. Δέσποινας Καραγιώργου, Αικατερίνης Δρεττάκη και Χριστίνας Καραβασίλη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές θα ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες και θα μάθουν πολλά για την επιχειρηματικότητα αλλά και για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, με σεμινάρια, διαπολιτισμικές επαφές και επισκέψεις σε επιχειρήσεις της περιοχής, όπως και σε διάφορες όμορες περιοχές. Οι δραστηριότητες των μαθητών θα φιλοξενηθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής που παρέχει κάθε δυνατό μέσο για να διευκολυνθούν στις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες οι μαθητές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος δήλωσε σχετικά: «Είχα τη μεγάλη χαρά να καλωσορίσω στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής μαθητές λυκείου πέντε χωρών, ανάμεσά τους και του 1ου Γενικού Λυκείου Ελευσίνας, που ξεκινούν να υλοποιούν το πρόγραμμα ERASMUS+ «Νεαροί Επιχειρηματίες ανακαλύπτουν την Πολιτιστική Κληρονομιά».

Αυτές τις ημέρες τα παιδιά που προέρχονται από 5 χώρες, Πολωνία, Ιταλία, Φινλανδία, Τουρκία και Ελλάδα, θα ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες και θα μάθουν πολλά για την επιχειρηματικότητα αλλά και για την περιοχή μας, με σεμινάρια, διαπολιτισμικές επαφές και επισκέψεις σε επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Η Περιφέρεια Αττικής και εγώ προσωπικά στηρίζουμε την δράση, με τη ζεστή φιλοξενία που μας διακρίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το πρόγραμμα, στοχευμένο στην νεανική επιχειρηματικότητα, αφορά άμεσα την περιοχή μας και ελπίζω να εμπνεύσει τους νέους της περιοχής μας να κάνουν πράξη τα όνειρά τους».