Άσκηση επί χάρτου για την αντιμετώπιση σεισμού σχεδιάζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής

 Λ. Κοσμόπουλος: «Μόνο με συνεργασία έχουμε αποτελέσματα. Είμαστε σε διαρκή επαφή για τον συντονισμό και την αντιμετώπιση κρίσεων πολιτικής προστασίας»

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής έλαβε χώρα υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής  Λευτέρη Κοσμόπουλου, με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών. Έγιναν εισηγήσεις με τις διαδικασίες που απαιτούνται σε περίπτωση σεισμού, καθώς και για την ετοιμότητα υπηρεσιών και πολιτών, από την κα Ασημίνα Κούρου εκ μέρους του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) και από την κα Βασιλεία Σκεμπέ Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Παρότι το Συντονιστικό όργανο συνεδρίασε σε μια δύσκολη ημέρα, όπου οι Υπηρεσίες και η Περιφερειακή Ενότητας Δυτικής Αττικής ήταν σε ετοιμότητα για ακραία καιρικά φαινόμενα, παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας και των δήμων της Δυτικής Αττικής, οι βασικές διαδικασίες για την αντιμετώπιση σεισμών, που αφορούν σε καταγεγραμμένους χώρους καταφυγής πληθυσμού σε περίπτωση σεισμού και έλεγχο καταλληλότητας των κτιρίων αρμοδιότητας της κάθε Υπηρεσίας. Στον τομέα της ενημέρωσης, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής έχει προχωρήσει στη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και έχει αναρτήσει ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προστασίας από σεισμό σε εμφανή και προσβάσιμα για υπαλλήλους και πολίτες σημεία των Υπηρεσιών της Περιφέρειας στην Δυτική Αττική.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι: «Προγραμματίζουμε να πραγματοποιηθεί μια άσκηση επί χάρτου ώστε να είμαστε έτοιμοι σε ενδεχόμενα περιστατικά σεισμών, καθώς η περιοχή μας έχει ζήσει κατά το παρελθόν δυσάρεστες καταστάσεις, όπως αυτή των σεισμών στις Αλκυονίδες. Έχουμε βιώσει ανάλογες καταστροφές, έχουμε αποκτήσει εμπειρίες οι οποίες μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε συντονισμένα κρίσεις.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έχουν αποδείξει ότι υπάρχουν αυξημένα αντανακλαστικά για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας. Είμαστε σε διαρκή επαφή και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, γιατί μόνο με συνεργασία έχουμε αποτελέσματα».