Παράταση προθεσμίας μέχρι την οποία θα επιτρέπεται η υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων Κτηματολογίου στις περιοχές του Δήμου Μεγαρέων και της κοινότητας Οινόης αποφάσισε το Δ.Σ. του Ελληνικού Κτηματολογίου, όπως αναφέρει ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας σε ανάρτησή του.
Το θέμα είναι μείζον για τις περιοχές, εν μέσω κρίσεων, οικονομικής και πανδημικής.
Αναλυτικότερα, σχετικά με τις δηλώσεις κτηματολογίου, ο Γιώργος Κώτσηρας αναφέρει:
Κατόπιν συνάντησης και συνεργασίας που είχαμε με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Θοδωρή Λιβάνιο, μεταφέροντας του την αγωνία συμπολιτών μας για την προθεσμία υποβολής δηλώσεων στις υπό κτηματογράφηση περιοχές των Μεγάρων και της Οινόης, ενημερώθηκα ότι σε συνεδρίαση του ΔΣ του Ελληνικού Κτηματολογίου αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας, μέχρι την οποία θα επιτρέπεται η υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων στις υπό κτηματογράφηση περιοχές του προκαποδιστριακού Δήμου Μεγαρέων και της κοινότητας Οινόης της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, καθώς επίσης και της προθεσμίας μετά την παρέλευση της οποίας δεν θα επιτρέπεται η κατάθεση αίτησης διόρθωσης προδήλου σφάλματος, κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 2 παρ.8β και 6Α παρ.5 του ν.2308/1995 όπως ισχύει, έως την 30-06-2023.

Σύντομα, η απόφαση αυτή θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.
Μια θετική εξέλιξη για πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι θα έχουν μια τελευταία δυνατότητα ολοκλήρωσης της διαδικασίας”.