Ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Κρίτων Αρσένης βρέθηκε στα Γεράνεια και συνομίλησε στο Δημαρχείο Μεγάρων με τον Δήμαρχο.

“O 90χρονος που έβαλε κατά λάθος φωτιά στα Γεράνεια κατά την κυβέρνηση, δεν υπάρχει, καταγγέλλει στη «Δημοκρατία» ο Δημήτρης Δεσύλας, εθελοντής πυροσβέστης και πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Τα Γεράνεια όρη».  Αναφορικά με τον ελαιώνα του φερόμενου 90χρονου είπε «Αυτό το οικόπεδο βρίσκεται σε άλλο σημείο της πυρκαγιάς, το οποίο κάηκε πολύ αργότερα».

“Τι συνέβη όμως στο Σχίνο; τονίζει ο Κρίτων Αρσένης. Δύο πράγματα. «Η φωτιά ξεκίνησε την ώρα της αλλαγής βάρδιας του πυροσβεστικού. Με λίγα λόγια, ο υποτιθέμενος παππούς περίμενε να φύγει το πυροσβεστικό για να τη βάλει. Επίσης, συνέβη και άλλο ένα παράδοξο: Υπάρχει ένας δασικός παράδρομος που συνδέει τη περιοχή με την κεντρική δεξαμενή που προμηθεύει νερό. Κάποιος λοιπόν είχε μπαζώσει τον δρόμο και είχε φτιάξει χαντάκια, για να μην μπορεί να περάσει κανείς. Και η Πυροσβεστική έπρεπε να γυρίσει 5 χιλιόμετρα πίσω για να προμηθευτεί νερό. Εκεί χάθηκαν όλα».

Να τελειώνουν τα ψέματα και να προχωρήσουμε άμεσα στην 30ετή απαγόρευση δόμησης, εξόρυξης και επενδύσεων κάθε τύπου σε γη που κάηκε από εμπρησμό”.