Σε «συναγερμό» βρίσκεται η κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές έπειτα από τα στοιχεία που λαμβάνουν για τον δείκτη μεταδοτικότητας του κορωνοϊού στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την Περιφέρεια Αττικής, οι αρχές εκφράζουν έντονο προβληματισμό καθώς το RT (δείκτης μεταδοτικότητας) αυξήθηκε στο 1,01.

Στη Νότια Ελλάδα, η κατάσταση δυσκολεύει καθώς ο δείκτης βρίσκεται στο 1,10.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων του βρετανικού στελέχους του κορωνοϊού στη χώρα μας, γεγονός που εντείνει την ανησυχία των ειδικών, ενώ εξετάζεται και πιθανό δεύτερο κρούσμα του νοτιοαφρικανικού στελέχους στη Θεσσαλονίκη.   Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας προετοιμάζεται για το σενάριο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως φάνηκε και από την πρωινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, καθώς πάνω από 50 εισαγωγές ασθενών καταγράφονται καθημερινά στην Αττική.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι καταγράφονται περίπου 50-80 νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 καθημερινά στα νοσοκομεία της Αττικής και ειδικότερα στην πρώτη ΥΠΕ που περιλαμβάνει την Αττική μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα, είχαν γίνει 455 εισαγωγές, οι οποίες σήμερα έχουν φτάσει τις 547.

Επίσης, από τα χθεσινά, 107 νέα περιστατικά της «βρετανικής» μετάλλαξης στη χώρα μας, τα 80 είναι στην Αττική και μάλιστα τα 50 προέρχονται από τη συρροή που καταγράφηκε πρόσφατα σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Τα 21 προέρχονται από την κοινότητα και τα εννέα από νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο πιο σκληρό lockdown σημειώνοντας ότι από τις 25 Ιανουαρίου, παρατηρείται αργή ανοδική πορεία του επιδημιολογικού φορτίου.

 

#pressgreece