Κλιμάκιο ιατρού, νοσηλευτή και ψυχολόγων του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλογου Αθηνών θα βρίσκεται από σήμερα στα Βίλια με στόχο την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών και μασκών προστασίας σε όποιον έχει ανάγκη-Συνεχίζεται η διανομή μερίδων φαγητού, 500 στον αριθμό

Πάνω από 600 συμπολίτες μας και περισσότερες από 200 οικογένειες έχουν λάβει ιατρικές οδηγίες και ψυχολογική υποστήριξη από το 1110 της Περιφέρειας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)

 Γ. Πατούλης: «Σ’ αυτή τη δοκιμασία δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί, αλληλέγγυοι και ενωμένοι, στεκόμαστε ενεργά δίπλα στους πολίτες και σε όσους μάχονται για την προστασία μας για να πάμε στην επόμενη μέρα, με περισσότερη αισιοδοξία»

 

Μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κλιμάκιο ιατρού, νοσηλευτή και ψυχολόγων του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ θα βρίσκεται από σήμερα και για όσο διάστημα χρειαστεί στα Βίλια-σημείο Τιτάν-.

Στόχος η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών-ιατρική βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη- σε πυροσβέστες, αστυνομικούς, μέλη σωμάτων ασφαλείας αλλά και εθελοντές που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς, καθώς και σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη. Παράλληλα θα διανέμονται μάσκες προστασίας.

Τη δράση συντονίζουν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής και ο Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων Δρ. Πάνος Α.Ευσταθίου.

 Διανομή 500 μερίδων φαγητού καθημερινά

Παράλληλα στο ίδιο σημείο συνεχίζεται η καθημερινή διανομή  μερίδων φαγητού, οι οποίες από σήμερα θα είναι 500, παράλληλα με νερά, κρουασάν και χυμούς, από τα κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ προς τους Έλληνες και Πολωνούς πυροσβέστες, του Αστυνομικούς, τα υπόλοιπα μέλη των σωμάτων ασφαλείας και τους εθελοντές που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς.

Τα στελέχη της Περιφέρειας θα παραμείνουν στην περιοχή για όσο χρειαστεί προσφέροντας γεύματα και σνακ κατά τις μεσημεριανές ώρες, τόσο στα κλιμάκια των σωμάτων ασφαλείας, όσο και σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Τα γεύματα είναι προσφορά των εταιρειών «Γευσίνους» και «Δειπνοσοφιστήριον». 

 Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η παροχή υπηρεσιών σε πληγέντες συμπολίτες μας από το επιστημονικό προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου 1110, της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Μέχρι στιγμής έχουν παρασχεθεί ιατρικές οδηγίες σε πάνω από 600 πληγέντες συμπολίτες μας, ενώ περισσότερες από 200 οικογένειες έχουν λάβει υπηρεσίες ψυχολογικής και ψυχιατρικής υποστήριξης.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας στήριξης των πληγέντων και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την ανακούφιση και τη στήριξή τους. Σ’ αυτή τη δοκιμασία δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί, αλληλέγγυοι, ενωμένοι, στεκόμαστε ενεργά δίπλα στους πολίτες και σε όσους μάχονται για την προστασία μας, για να πάμε με περισσότερη αισιοδοξία στην επόμενη μέρα.

Η Περιφέρεια  Αττικής και ο ΙΣΑ, το ανθρώπινο ιατρικό και επιστημονικό δυναμικό μας, βρίσκονται δίπλα τους. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γ. Κεχρή και τον Συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων Π. Ευσταθίου για τη συνεργασία όσο και όλο το επιστημονικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και στελεχιακό δυναμικό του ΚΕΠΙΧ καθώς και τους εθελοντές, που ανταποκρίθηκαν για άλλη μία φορά. με συνέπεια και αυταπάρνηση στο κάλεσμά μας.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί με στοχευμένες δράσεις σε όλους όσους έχουν πληγεί, προκειμένου όσο το δυνατόν συντομότερα να επανέρθει η ζωή τους στην κανονικότητα».