Κλιμάκιο του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. πραγματοποίησε δράσεις τόσο στην Ανατολική όσο και στην Δυτική Αττική με στόχο την καταγραφή, την ανάδειξη και κατ’ επέκταση την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Στην συνάντηση με τους συνεταιρισμούς που έγινε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στην Ανατολική Αττική μετείχαν ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο επικεφαλής του κλιμακίου Χρήστος Ξενοκώστας, στελέχη και μέλη της Νομαρχιακής και των τοπικών οργανώσεων.

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου το  κλιμάκιο με επικεφαλής τον Βουλευτή Ν. Ρεθύμνης Μανώλη Χνάρη, τον Αναπληρωτή Γραμματέα του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Χρήστο Ξενοκώστα, τον Γραμματέα της Ν.Ε. Δυτικής Αττικής Αγαθάγγελο Σερέπα, τους πολιτευτές Αντώνη Υψηλάντη, Μαργαρίτα Ακαμιωτάκη, Κυριάκο Χατζηλέρη, μέλη της Νομαρχιακής Δυτικής Αττικής και της Τοπικής Οργάνωσης Μεγάρων – Ν. Περάμου, επισκέφθηκε τα Μέγαρα, έναν Δήμο που αποτελεί τον πυλώνα της αγροτικής παραγωγής στη Δυτική Αττική.

Ο Βουλευτής και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων, του Αμπελουργικού  Συνεταιρισμού Μεγάρων, του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων, των Μελισσοκόμων και των Οστρακοκαλλιεργητών.

Τόσο στην Ανατολική, όσο και στην Δυτική Αττική, συζητήθηκαν τα θέματα και τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους παραγωγούς.

Ενδεικτικά συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την εξυγίανση και ενίσχυση των συνεταιρισμών, την συγκρότηση εθνικού, περιφερειακού και επιχειρηματικού σχεδίου ανάπτυξης και τον ποιοτικό έλεγχο από το κράτος στην οινοπαραγωγή, με ιδιαίτερη αναφορά στην απουσία κυβερνητικού σχεδίου για να αντιμετωπίσει την παράνομη οινοποιία.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν επίσης η κατάρτιση χρήσεων γης για αγροτική παραγωγή, η αντιμετώπιση επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε θέματα όπως η άρδευση και η λίπανση, η μόνιμη εισοδηματική ενίσχυση των αμπελοπαραγωγών στην Αττική.

Το κλιμάκιο κατέγραψε τις θέσεις και τις απόψεις των εκπροσώπων του αγροτικού κλάδου με στόχο την ανάδειξη των ζητημάτων αυτών με κάθε πρόσφορο μέσο, τόσο με πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο όσο και νέες πολιτικές δράσεις.