Χιονοπτώσεις και στην Αττική σήμερα, από τη Βορειοανατολική ως τα Δυτικότερα.

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έκλεισε η εθνική οδός για να αποτραπεί ο κίνδυνος λόγω της κακοκαιρίας. Ο Υπουργός Μ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε ότι θα εξετασθεί η κατάσταση για το αν θα ανοίξει η Εθνική, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες και την χιονόπτωση να επιμένει.

Από τις 5:30 π.μ. έκλεισε η εθνική οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά έως τη Λαμία. Οι οδηγοί καθοδηγούνται από αστυνομικούς που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού δικτύου και με αναστροφή αλλάζουν πορεία επιστρέφοντας από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση την αφετηρία τους. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί στο επόμενο τρίωρο.

Προβλήματα υπάρχουν και στην Παλιά Εθνική Οδό Αθήνας – Θήβας. Από τον κόμβο των Βιλίων μέχρι τα Βίλια, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων
– Στη λεωφόρο Πάρνηθος από το Ermitaz Hall (ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο)
– Στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας Χρυσό Βαρέλι προς Δερβενοχώρια
– Στη Διονύσου από το γήπεδο μέχρι το πάρκο Ανατολής

Αλυσίδες χρειάζονται:
– Στην ΠΕΟ Αθήνας Θήβας  από τον κόμβο Βιλίων μέχρι τα Βίλια
– Στην οδό Αναστάσεως Παπάγου από το νεκροταφείο προς Υμηττό

Τέλος, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Διονύσου, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων (ΣΝΕΝ) μέχρι τη θέση Άγ. Πέτρος, στην Πεντέλη, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

#Αττική

#pressgreece