Επίσκεψη στη Βιομηχανική Περιοχή των Μεγάρων πραγματοποίησε ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Κλεάνθης Βαρελάς την Τρίτη 19 Μαρτίου συνοδευόμενος από συνεργάτες του προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα και τις ανησυχίες των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται εκεί.

 

Η Βιομηχανική Περιοχή σήμερα παραμένει αναξιοποίητη και υποβαθμισμένη σε όλη της την έκταση και χωρίς καμία παρέμβαση τα τελευταία χρόνια. Οι πληγές από τις πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου 2017 δεν έχουν ακόμα επουλωθεί εξαιτίας της πλήρους  αδιαφορίας της σημερινής δημοτικής αρχής του κ. Σταμούλη. Η έλλειψη δικτύων και υποδομών υποχρεώνει τους επιχειρηματίες να πληρώνουν από την τσέπη τους για παροχές που θα έπρεπε να απολαμβάνουν από το δήμο την ίδια στιγμή που καταβάλλουν ετησίως δημοτικά τέλη χιλιάδων ευρώ χωρίς ανταπόδοση.

Το οδικό δίκτυο είναι ανίκανο να εξυπηρετήσει τον όγκο των βαρέων και μη οχημάτων που κινούνται όλο το 24ωρο στην περιοχή. Η έλλειψη οδικής και ενημερωτικής σήμανσης θέτει σε κίνδυνο τους οδηγούς και τους αναγκάζει να ρωτούν περαστικούς για να φτάσουν στον προορισμό τους. Το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι ανεπαρκές ενώ η αυξομείωση της τάσης δημιουργεί τεράστια προβλήματα και ενίοτε ζημιές στις γραμμές παραγωγής των βιοτεχνιών και των βιομηχανιών. Τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης είναι ανύπαρκτα δημιουργώντας αλυσιδωτά προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων και με άμεσες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Επίσης οι επιχειρηματίες έκαναν αναφορά για την έλλειψη δικτύου φυσικού αερίου που σε άλλες βιομηχανικές περιοχές που υφίσταται προσφέρει πολλαπλά οφέλη και χαμηλό λειτουργικό κόστος.

Ο κ. Βαρελάς πριν δύο χρόνια, στα πλαίσια επαφών με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο δήμο Μεγαρέων και έπειτα από πρόσκληση, είχε επισκεφθεί τη βιομηχανική περιοχή. Δυστυχώς η τότε κατάσταση με τη σημερινή όχι απλά δεν διαφέρει αλλά είναι χειρότερη.

 

Η εκάστοτε δημοτική διοίκηση οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρηματιών που μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον επέλεξαν να επενδύσουν και να προσφέρουν στην τοπική και εθνική οικονομία δίνοντας εργασία σε πλήθος συμπολιτών μας. Ο δημοτικός συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» ως μελλοντική δημοτική αρχή και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, στο πρόγραμμα του περιλαμβάνει μία σειρά από ενέργειες που σκοπό έχουν την αξιοποίηση και την αναβάθμιση της περιοχής στηρίζοντας έμπρακτα τις επιχειρήσεις και την κοινωνία του δήμου Μεγαρέων.

 

Εκ του γραφείου τύπου.