Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ Μεγάρων-Κινέτας-Νέας Περάμου αναφέρεται ότι: «Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου φτάσαμε να θρηνούμε δεκάδες νεανικές, γεμάτες όνειρα ψυχές,  δεν είναι αποτέλεσμα μιας «κακιάς στιγμής» ή κάποιου «ολέθριου λάθους» αλλά ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος!

ΣΥΡΙΖΑ – Αλ. Τσίπρας, Σεπτέμβρης 2017: «Με την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η χώρα γλίτωσε ένα μεγάλο βάρος. Είναι η αρχή μιας σειράς πολύ σημαντικών επενδύσεων».

ΝΔ – Κ. Χατζηδάκης, Ιούλης 2019: «Υλοποιήσαμε ένα σχέδιο εξυγίανσης που εξοικονόμησε εκατοντάδες εκατομμύρια και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγινε κερδοφόρα. Χάρη στις δικές μας παρεμβάσεις επιτεύχθηκε η μετέπειτα αποκρατικοποίηση της εταιρείας».

«Ριζοσπάστης» στις 28 Ιούλη 2022: Τίτλος: «Όταν η “τροχιά ανάπτυξης” περνάει πάνω από την ασφάλεια στις μεταφορές». Αναφέρει: «Κυριαρχεί η υποχρηματοδότηση. Η απαξίωση δημιουργεί ταυτόχρονα το περιβάλλον εκδήλωσης μικρών αλλά και πολύ σοβαρών ατυχημάτων. Τραγική είναι η έλλειψη προσωπικού»

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ Σιδηροδρόμων (που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) στις 7/02/2023: «Όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους και την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων, τα ατυχήματα δεν έχουν τελειωμό. Είναι πλέον εξοργιστικό αυτά να αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και να μην παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο, να μη δρομολογείται καμία βελτίωση στην υποδομή και λειτουργία, να μην ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και να μην αναζητούνται ευθύνες». Και καταλήγει: «Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις»

Και τι έκαναν οι ως τώρα κυβερνήσεις; Απλώς άλλαζε η σύνθεση κι ακολουθούσαν την ίδια πολιτική!  Όχι μόνο δεν πήραν ούτε ένα μέτρο για την ασφάλεια στους σιδηροδρόμους, αλλά ενέταξαν τις απεργίες σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας στην «διασταλτική ερμηνεία» του τρομονόμου! Οι αγώνες δηλαδή των εργαζομένων για ασφαλείς μεταφορές αποτελούν «τρομοκρατική πράξη»! Κάνουν τα πάντα για «να μην κουνιέται φύλλο» και να μην πειράξουν τρίχα από τα κέρδη του κεφαλαίου!

Καμία εμπιστοσύνη λοιπόν σε δεσμεύσεις ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο» και ότι με αφορμή το δυστύχημα «θα αλλάξουν τα πάντα». Όπως «αλλάζουν» μετά από κάθε τέτοια μεγάλη τραγωδία, μέχρι αυτή να επαναληφθεί.

Κανένα συγχωροχάρτι στις κυβερνήσεις και στα κόμματα που με το ένα χέρι γράφουν και ψηφίζουν αντιλαϊκούς νόμους, Οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ και με το άλλο σκουπίζουν τάχα τα δάκρυα για τις εγκληματικές συνέπειες που έχει η πολιτική τους στον λαό.

Τώρα είναι η ώρα να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του! Να μην αφήσει αυτό το έγκλημα ούτε να ξεχαστεί, ούτε να συγκαλυφθεί.

Η σύγκρουση με την πολιτική και το κράτος που αφήνουν απροστάτευτο τον λαό, επειδή προστατεύουν τα κέρδη των ομίλων, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, αλλά και το μεγαλύτερο χρέος σε όσους σκοτώθηκαν άδικα στο έγκλημα των Τεμπών.

Και για ένα είναι –και πρέπει να είναι- σίγουρος ο λαός: ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!».