Κινηματογραφική καταδίωξη στη δυτική Αττική, μετά από πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της Δίωξης για Ρομά σε ένα Opel Astra που διακινούσαν ηρωίνη.

Συγκεκριμένα, στη Δίωξη Ναρκωτικών περιήλθαν πληροφορίες ότι Ρομά οι οποίοι επέβαιναν σε ένα Opel Astra θα περνούσαν από τα διόδια της Ελευσίνας με κατεύθυνση προς Πελοπόννησο για να διακινήσουν ηρωίνη. Ετσι, τους έστησαν μπλόκο. Ωστόσο, οι επιβάτες του Opel στη θέα των αστυνομικών κατευθύνθηκαν προς την παλιά εθνική οδό, όπου και πέταξαν τα δέματα της ηρωίνης. Οι αστυνομικοί βρήκαν στη συνέχεια ποσότητα ηρωίνης.

Στη συνέχεια οι Ρομά βγήκαν στη νέα εθνική οδό με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Συνολικά όλη η καταδίωξη κράτησε για περισσότερα από 40 χλμ. και οι δράστες ξεπέρασαν τα 160 χιλιόμετρα σε ταχύτητα.

Έσπασαν τις μπάρες στα διόδια της Ελευσίνας, αλλά και τις μπάρες στα διόδια της Αττικής Οδού, ενώ είχαν κατεύθυνση την έξοδο Ασπροπύργου για να μπουν στον καταυλισμό της περιοχής.

Εκεί έπεσαν οι πυροβολισμοί από το αυτοκίνητο όπου επέβαιναν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών (στην καταδίωξη συμμετείχαν και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ).

Μία σφαίρα πέτυχε έναν Ρομά χαμηλά στην πλάτη. Οι Ρομά συνελήφθησαν. Οπως αποδείχθηκε, είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για ληστείες και ναρκωτικά.Συνελήφθη και ο αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών και σχηματίζεται δικογραφία για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσαν οι πυροβολισμοί.