Μήνυμα επιστροφής στην ομαλότητα, σε μια κρίσιμη πολιτικά περίοδο και μετά από έναν χρόνο «αναταράξεων» στο εσωτερικό του, επιχείρησε να εκπέμψει το Κίνημα Αλλαγής στο έκτακτο συνέδριο που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με την ομιλία της Φώφης Γεννηματά, ακολούθησαν παρεμβάσεις στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, του Ευάγ. Βενιζέλου, των δύο πρώην πρωθυπουργών Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου.

 

Ακολούθησε η ανάδειξη του νέου κεντρικού οργάνου του κόμματος (Κεντρική Επιτροπή). Στις εκλογές για την κεντρική επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής εξελέγησαν από την περιοχή της Δυτικής Αττικής ο 35χρονος δικηγόρος και Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικής Αττικής Μηνάς Αναστασάκης και ο 28χρονος Οικονομολόγος Δημήτρης Παπαγιάνναρος.

 

«Η νέα Κεντρική Επιτροπή του Κινήματός μας, δήλωσε σχετικά ο Μηνάς Αναστασάκης, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές που έλαβαν χώρα στο 2ο Έκτακτο Συνέδριό μας, έχει σε τεράστιο βαθμό στελέχη από τη νέα γενιά,  είμαι δε σίγουρος πως ενωμένοι θα δώσουμε την μάχη για την Αλλαγή στην Πατρίδα μας. Με γνώμονα το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων, με στόχο την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας, με θέσεις και προτάσεις για την καθημερινότητα των πολιτών και κόντρα στον εθνολαϊκισμό που μαστίζει την πολιτική ζωή του τόπου, είμαστε ξανά έτοιμοι να δώσουμε μάχες και να τις κερδίσουμε».

Η αυλαία έπεσε με εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Με το τέλος των εργασιών τοποθετήθηκε και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) για την προεδρία της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς.