Μέτρα πρόληψης κατά των ασθενειών που μεταδίδονται από κουνούπια από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΟΔΥ

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε ενημερωτική δράση και ελέγχους σε σημείο κατοικιών μεταναστών στα Μέγαρα

Λ. Κοσμόπουλος: «Προστατεύουμε την δημόσια υγεία με δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να προστατεύσουμε τις τοπικές μας κοινωνίες»

Ενημερωτική δράση και μέτρα προστασίας έναντι ασθενειών που μεταδίδονται με κουνούπια πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Τρίτης 23 Μαΐου, σε σημείο όπου κατοικούν μετανάστες στα Μέγαρα.

Με ενέργειες και πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, ειδικό κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, στελεχών και ιατρού του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση, με ελέγχους αλλά και ενημέρωση και παροχή αντικουνουπικών και ειδικών φυλλαδίων.

Στόχος να ενημερωθούν και να προστατευθούν ευάλωτοι πληθυσμοί, που διαβιούν σε συνθήκες ευεπίφορες στην μετάδοση ασθενειών που μεταδίδονται μέσω κουνουπιών. Η δράση διενεργήθηκε στοχευμένα, έπειτα από επισταμένους ελέγχους της υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, που ακολουθεί πιστά την κείμενη νομοθεσία, και έπονται επόμενες ενέργειες, με βάση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επιπλέον, η υπηρεσία ενημέρωσε και βρίσκεται σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Υγείας Δήμου Μεγαρέων Κωνσταντίνο Καράμπελα, προκειμένου από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μεγαρέων να αναληφθούν ανάλογες δράσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Κοσμόπουλος ανέφερε σχετικά: «Προστατεύουμε την δημόσια υγεία, φροντίζουμε με προληπτικές ενέργειες για την υγεία των τοπικών κοινωνιών, ακολουθώντας πιστά το πλαίσιο της νομοθεσίας. Με ιδιαίτερη ευαισθησία και μέριμνα, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με φορείς όπως ο ΕΟΔΥ, ανθρώπους τους οποίου ευχαριστούμε. Διανεμήθηκαν αντικουνουπικά, ενημερωτικά φυλλάδια σε πολλές γλώσσες, έγιναν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, προληπτικά, έναντι ασθενειών που μεταδίδονται με κουνούπια.

Παράλληλα, με ενέργειες του Περιφέρειαρχη Αττικής Γ. Πατούλη, συνεχίζουμε με μεγάλη ένταση και αποψιλώσεις καθώς και το πρόγραμμα ψεκασμών προνυμφοκτονίας στα σημεία αρμοδιότητάς μας.

Η συγκεκριμένη δράση που οργανώσαμε σε στοχευμένα σημεία είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη και την προστασία της υγείας όλων των συνανθρώπων μας. Είμαστε σε εγρήγορση, κινητοποιούμαστε σε κάθε θέμα που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας μας».