«Ακόμη μια φορά απαράσκευοι, ακόμη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής για την αντίδραση της κυβέρνησης στη μεγάλη πυρκαγιά στο Σχίνο Κορινθίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του ΚΙΝΑΛ: «Η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, πριν από 3 εβδομάδες, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στην κυβέρνηση και την Πολιτική Προστασία για τις τραγικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η κυβερνητική αβελτηρία: Κανένα έργο πρόληψης δεν είχε γίνει σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο. Ούτε και στο Σχίνο. Ούτε ζώνες πυρόσβεσης υπήρχαν ούτε καθαρισμοί έγιναν».

Επίσης το ΚΙΝΑΛ επικρίνει τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών και τη Δασική Υπηρεσία πως παρακολουθούν απαθή και επισημαίνει ότι «ακόμη περιμένουμε την αποκάθαρση αρμοδιοτήτων που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός μετά τον χιονιά και τις καταστροφές της “Μήδειας”».

Καταγγέλλει δε ότι δεν λειτούργησε «το πολυ-διαφημισμένο 112», ενώ οι δασικοί χάρτες έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες.

«Άβουλοι και μοιραίοι, οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της πρόληψης της καταστροφής παρακολουθούν τις ρίψεις των εναέριων μέσων», καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.