Ο αριθμός πλαισίου του πανάκριβου οχήματος που κατασχέθηκε, δεν είχε σχέση με τις πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες προέρχονταν από τρακαρισμένο όχημα. 

Στην κατάσχεση μίας Porsche Cayenne προχώρησε την Δευτέρα 11 Απριλίου το τμήμα Τροχαίας Μεγάρων.

Σε έλεγχο ρουτίνας που πραγματοποίησε εντός της πόλης, οι αστυνομικοί , διαπίστωσαν πως το πολυτελές όχημα είχε παραποιημένα χαρακτηριστικά.

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι άνδρες της τροχαίας μετέφεραν το γερμανικό SUV στο χώρο της υπηρεσίας τους, προκειμένου να ελεγχθεί περισσότερο. Στη συνέχεια τα στοιχεία που συνέλεξαν στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περεταίρω έλεγχο.

Η Porsche Cayenne έξω από το κτίριο του τμήματος Τροχαίας Μεγάρων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsauto, η συγκεκριμένη Porsche Cayenne έφερε πινακίδα κυκλοφορίας από άλλο όχημα (που ήταν και αυτό Cayenne) το οποίο είχε δηλωθεί ως τρακαρισμένο.

Ωστόσο ο αριθμός πλαισίου αλλά και υπολοίπων χαρακτηριστικών του οχήματος προέρχονταν από διαφορετικό Cayenne, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είχε κλαπεί.

Η υπόθεση έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω έλεγχο


Κομπίνα με πολλά κέρδη

Το παραπάνω περιστατικό είναι γνωστή τακτική που ακολουθούν, αρκετές φορές, εν αγνοία του ιδιοκτήτηέμποροι μεταχειρισμένων.

Ελάχιστοι άλλωστε (αν και είναι υποχρεωμένοι) που αγοράζουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ελέγχουν αν είναι σωστά, ο αριθμός πλαισίου, οι πινακίδες και άλλες χαρακτηριστικά του οχήματος, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να βρίσκονται προ εκπλήξεως όταν ελεγχθούν από κάποιον φορέα χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν φέρουν ευθύνη, καθώς μπορεί να εμπλέκονται και οι ίδιοι σε τέτοιου είδους κομπίνα. Στο κόλπο πάντως βρισκονται τις περισσότερες φορές και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που φέρουν παραποιημένους αριθμούςπλαίσιαπινακίδες κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση η αγορά μεταχειρισμένου ακόμα και καινούριου οχήματος θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Οι περιπτώσεις με παραποιημένα χαρακτηριστικά σε ακριβά αυτοκίνητα είναι πάρα πολλές στην Ελλάδα
πηγή