Την κεντρική της ομιλία στο WET  στην παραλία Μεγάρων πραγματοποίησε η πρώην Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων, Αρχιτέκτων Κατερίνα Πιπιλή, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Νίκο Χαρδάλια και τον συνδυασμό ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων στην ομιλία απαρίθμησε όλα όσα πιστεύει ότι πρέπει και μπορούν να γίνουν για τη Δυτική Αττική και τον τόπο μας.

Ανέλυσε τις προσπάθειες  της για την ένταξη έως και την εκτέλεση των έργων του Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Μέγαρα, το οποίο βαίνει προς ολοκλήρωση, μετά από  πολλές παρεμβάσεις και τροποποιήσεις  στα σχέδια από τις αρχικές μελέτες, αφού ευρήματα αρχαιολογικά και θρησκευτικά το απαιτούσαν.

Η Κατερίνα Πιπιλή μέσα από τη δική της οπτική μίλησε για μια Αττική ομορφότερη, πιο σύγχρονη με επίκεντρό της τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής, κάτι για το οποίο μπορεί και έχει τις γνώσεις για να παλέψει  και να αγωνιστεί μέσα από τα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο το γνωρίζει καλά, αφού διετέλεσε γραμματέας αυτού.