“ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ Φυλής” αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.
Πόλεμο εναντίον των ασυνείδητων που ρυπαίνουν με μπάζα τον αστικό, περιαστικό και δασικό χώρο έχει κηρύξει ο Δήμος Φυλής.
Χαρακτηριστικό της αγανάκτησης που επικρατεί στο Δήμο, λόγω της ανεξέλεγκτης απόρριψης χιλιάδων κυβικών μέτρων μπάζων ετησίως, είναι ένα περιστατικό που συνέβη το πρωί της Τετάρτης 7 Απριλίου 2021, με πρωταγωνιστή τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Οικονομάκη.
Ο Αντιδήμαρχος βρέθηκε ο ίδιος σε έναν από τους χώρους απόρριψης μπάζων, μετά από πολυήμερη παρακολούθηση του σημείου από τη Δημοτική Αστυνομία και την Υπηρεσία Καθαριότητας. Όταν ο οδηγός του φορτηγού αρνήθηκε να σταματήσει, ο Αντιδήμαρχος τον κατεδίωξε με το αυτοκίνητό του, μέχρι που ο πρώτος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το φορτηγό σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου βενζίνης προκειμένου να διαφύγει. Ο Μιχάλης Οικονομάκης κάλεσε την Υπηρεσία η οποία μετέφερε το όχημα στο Αστυνομικό Τμήμα και κατέθεσε μήνυση κατά της ιδιοκτήτριας. Παράλληλα ζήτησε να κατασχεθεί το φορτηγό, όπως προβλέπει ο νόμος και κάλεσε την Υπηρεσία να επιβάλει τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου.
«Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο εναντίον των ασυνείδητων που παραβαίνουν, εσκεμμένα, το νόμο για να μην πληρώσουν το κόστος εναπόθεσης των μπάζων στις μονάδες ανακύκλωσης. Η εντολή του Δημάρχου Χρήστου Παππού είναι κατηγορηματική, ώστε να μην βιάζεται το περιβάλλον και να μην υποχρεώνεται ο Δήμος να πληρώνει, κάθε χρόνο, υπέρογκα ποσά για να απαλλαγεί από τα μπάζα όλης της Αττικής. Με βαριά πρόστιμα, αγωγές, κατάσχεση των οχημάτων και άσκηση ποινικών διώξεων οι ασυνείδητοι θα καταλάβουν ότι ο Δήμος δεν παίζει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Οικονομάκης.