Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες καταγγέλλουν ότι οι δημόσιες δομές δεν αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν διαγνωστικό έλεγχο για covid-19 σε ανεμβολίαστους πυροσβέστες.

Ακολουθεί η επιστολή από το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΑ.ΣΩ.Π.Υ.ΣΥ.Π.

«Με την παρούσα θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό περιστατικό που έλαβε χώρα την  14/09/2021 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της Γραμματείας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Μεγάρων και του Τμήματος Ραντεβού Κέντρου Υγείας Ελευσίνας ως κάτωθι:

Το Σάββατο 11/09/2021 βρέθηκε θετικός μετά από Rapid test υπάλληλος της Π.Υ. Μεγάρων . μετά από την ιχνηλάτηση και σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ οι άμεσες επαφές θα έπρεπε μετά από ορισμένο αριθμό ημερών να προβούν σε PCR test προκειμένου για την επιστροφή τους  στην Υπηρεσία. Γεγονός που είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν περισσότερες από μια φορές και η  Υπηρεσία των Μεγαρων επικοινωνούσε με το ΚΥ Ελευσίνας , όπου τηλεφωνικά έκλεινε  ραντεβού στους υπαλλήλους για τον ως άνω λόγο.

Αυτό επιχείρησε και την Τρίτη 14/09/2021 όπου επικοινώνησε με το Τμήμα των ραντεβού αλλά  δυστυχώς δεν κατάφερε να το κάνει.

Η υπάλληλος του Κ.Υ.Ε. αρνήθηκε να κλείσει ραντεβού σε υπάλληλο της Π.Υ. Μεγάρων λέγοντας « λυπάμαι δεν μπορώ να κλείσω ραντεβού σε ανεμβολίαστο, εχουμε πολύ αυστηρές εντολές», για τι αυτός ΔΕΝ ήταν εμβολιασμένος. Δηλαδή  στέρησε την πρόσβαση σε Υπηρεσίες Υγείας , για τις οποίες ο υπάλληλος φορολογείται  αναγκάζοντας τον να πληρώσει το PCR σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την απομονωτική αυτή συμπεριφορά ανάμεσα σε πολίτες που  πληρώνουν τους φόρους τους , προσφέρουν στο Ελληνικό Δημόσιο τις Υπηρεσίες τους και τέλος ακολουθούν μια διαδικασία που προέκυψε από γεγονός που συνέβη στην Υπηρεσία τους και χωρίς υπαιτιότητα τους.

Παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε εγγράφως από πού προκύπτει αυτός ο διαχωρισμός των πολιτών που στερεί την πρόσβαση στο υψηλότερο αγαθό, την υγεία και βάσει ποιας νομοθεσίας.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

«ΠΑ.ΣΩ.Π.Υ.ΣΥ.Π.»