Ανακατανομή των εδρών στη Βουλή, με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, φέρνει αλλαγές στις έδρες και στη Δυτική Αττική.

Η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων φέρνει καραμπόλες στη Βουλή με κάποιους βουλευτές που νόμιζαν ότι μπαίνουν στο κοινοβούλιο να μένουν εκτός ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει χαμένος κατά μια έδρα την οποία παίρνει το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από τους 48 βουλευτές πηγαίνει στους 47 και το ΚΚΕ από τους 20 στους 21.

Alkis Moraitis Imaging ©

Όσον αφορά τη Δυτική Αττική, πληροφορίες αναφέρουν ότι μένει εκτός ο Σταμάτης Πουλής και τη θέση του παίρνει ο Χρήστος Τσοκάνης από το ΚΚΕ.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Δυτικής Αττικής ενημερώνει ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκλέγει Βουλευτή στη Δυτική Αττική τον Χρήστο Τσοκάνη, με βάση την απόφαση του Αρείου Πάγου, την απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής, μετά και την τελευταία ανακατανομή των 21 εδρών που έλαβε στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σε δήλωση του ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής στη Δυτική Αττική με το ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής:

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που ενίσχυσαν το ΚΚΕ στις εκλογές στις 25 Ιούνη. Το Κόμμα μας αύξησε τις ψήφους και το ποσοστό του στον Ασπρόπυργο, φτάνοντας στο 20% (το τρίτο μεγαλύτερο πανελλαδικά), και αντίστοιχα το 10% σε όλη τη Δυτική Αττική.

Η επόμενη μέρα, με την αντιλαϊκή ατζέντα της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, θα είναι δύσκολη για τον λαό. Το ΚΚΕ θα είναι «μπροστάρης» των αγώνων του λαού μας απέναντι στο νέο γύρο επίθεσης, κάνοντας πράξη τη δέσμευση του για 100% μαχητική, εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, μέσα και έξω από την βουλή».