“Ιστορική ευκαιρία να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!” αναφέρεται στην παρακάτω ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Μεγάρων:

‘Η χώρα μας, ο λαός μας, διέρχεται μια ακόμα δύσκολη οικονομική κρίση πρωτοφανούς ακρίβειας σε βασικά αγαθά, ταυτόχρονα με την υγειονομική κρίση της πανδημίας, με τον τραγικό απολογισμό εκατοντάδων θανάτων καθημερινά. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει λύσεις!
Θέλουν «λιγότερο» κράτος για τον πολίτη αλλά «περισσότερο» κράτος/τσιφλίκι για τα κομματικά στελέχη (γαλάζια παιδιά παντού, golden boys σε ΔΕΗ και ΔΕΚΟ με προκλητικές αμοιβές χιλιάδων ευρώ, γαλάζια ρουσφέτια με απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων, κλπ…). Εμφανίζονται, από τα «καλοταϊσμένα» μέσα προπαγάνδας, γεμάτοι «βεβαιότητες» για τις καταστροφικές πολιτικές τους, ελπίζοντας να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη των πολιτών κάθε δυνατότητα υγιούς αντίδρασης, λες και απευθύνονται σε πρόβατα, σε υποταγμένο όχλο!

Φτάνει πια!  Τις λύσεις θα τις δώσουμε εμείς οι πολίτες!

Συμπολίτισσες/συμπολίτες,
με την ευκαιρία του προσυνεδριακού διαλόγου προς το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλούμε: όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, αριστερούς, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγους, τον καθέναν και καθεμία από εμάς, όλους και όλες που νοιώθουν ότι η φωνή τους πρέπει να ακουστεί, σε έναν ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο!
Για να αποκτήσει η δημοκρατία μας τις αξίες της συλλογικότητας και της λαϊκής κυριαρχίας, της σύνθεσης των απόψεων, ώστε να ιεραρχήσουμε από την αρχή τις ανάγκες των πολλών, σε ένα σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, ανοιχτό στο διάλογο και πολυφωνικό κόμμα αρχών. Αφουγκράζεται την κοινωνία και προτάσσει ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με τους πολίτες.

Γι’ αυτό φίλοι συμπολίτες: γράψτε κείμενα με προτάσεις και ιδέες, συμμετέχετε και πείτε ανοιχτά την άποψή σας στη Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεγάρων, την προσεχή Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, 11:00 πμ στα γραφεία μας, 28ης Οκτωβρίου 115.

Μπορείτε εναλλακτικά να στείλετε γραπτώς ή με ηλεκτρονικό μήνυμα τις απόψεις σας. Είμαστε ζωντανός οργανισμός, διαμορφώνουμε ένα κόμμα πυλώνα δημοκρατικής διακυβέρνησης και όχι εξυπηρέτησης των ολιγαρχικών συμφερόντων!

Όραμά μας είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το πιο δημοκρατικό κόμμα στην Ευρώπη. Να δώσουμε έτσι νέο νόημα στη συμμετοχή και στην ίδια τη σχέση του πολίτη με την πολιτική, τη σχέση του μέλους του κόμματος με το κόμμα.  Όχι ως χειροκροτητές και διεκπεραιωτές των αποφάσεων της ηγεσίας, αλλά ως συν-διαμορφωτές των αποφάσεων αυτών.

Ας γίνουμε όλοι συμμέτοχοι στο διάλογο για μια δημοκρατική διακυβέρνηση με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες των πολλών!”