Να σημάνει συναγερμός! Όχι στην εγκατάσταση μονάδας LNG στο λιμάνι του ΚΡΟΝΟΥ

Παρά τον εφησυχασμό που καλλιέργησε η δημοτική αρχή, τα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων προχωράνε, αφού όπως ενημερωθήκαμε την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη ανακοινώθηκε η διακίνηση LNG  μέσω του λιμανιού του Κρόνου και δρόμων της πόλης μας. Τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς της περιοχής καλούμε κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία, συνταξιούχο, κάθε νέο και νέα, κάθε κάτοικο της Ελευσίνας, σε κοινό αγώνα ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακομιδής LNG στην Ελευσίνα και σε κάθε όμορο δήμο της Δυτικής Αττικής.

Tα τελευταία περιστατικά με τις φωτιές που έγλυψαν βιομηχανικές περιοχές στην περιοχή μας, η φωτιά δίπλα από το Θριάσιο Νοσοκομείο και μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας αλλά και το πρόσφατο ατύχημα με το βυτιοφόρο που μετέφερε LNG στην εθνική οδό, αποδεικνύουν περίτρανα την παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου  σχεδίου προστασίας της ζωής μας, αλλά και αντιμετώπισης τέτοιων ατυχημάτων. Επιβεβαιώνεται διαρκώς ότι τα μέτρα αυτά είναι κόστος για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους, που δεν δίνουν δεκάρα για τη ζωή του λαού.

Ο λαός της Ελευσίνας δεν πρέπει να περιμένει άλλο. Ενώ βλέπουμε γύρω μας τεράστιες μονάδες παραγωγής ενέργειας και τους μονοπωλιακούς ομίλους, μολύνοντας ανεξέλεγκτα να βγάζουν αμύθητα πλούτη, εμείς τρέμουμε πλέον να ανοίξουμε έναν λογαριασμό ρεύματος και είμαστε απροστάτευτοι απέναντι στον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος. Τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής δεν περιμένουμε από καμία δημοτική αρχή να αγωνιστεί για τη ζωή μας, γιατί είναι και αυτή μέρος του προβλήματος. Είναι οι ίδιοι που το πρωί μας καλούν  σε κινητοποιήσεις για τα μάτια του κόσμου, ενώ όλη την υπόλοιπη μέρα μας διαφημίζουν αυτούς τους ομίλους ως φορείς ανάπτυξης. Εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να προστατέψουμε τη ζωή μας. Παίρνουμε άμεσα την κατάσταση στα χέρια μας και προχωράμε σε μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα. Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα τα καταφέρουμε.

Όλοι και όλες την Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ. στο συλλαλητήριο στην πλατεία Ευμολπιδών (απέναντι από τα Goodys)

 & Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στις 8:00 π.μ. στην κινητοποίηση στο λιμάνι του ΚΡΟΝΟΥ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής – Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής Παράρτημα Θριασίου – Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΕ Θριάσιο – Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας Μάνδρας – Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας – Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ελευσίνας Ασπροπύργου & Μάνδρας – Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας ΟΓΕ – Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ελευσίνας