“Απάντηση σχετικά με την αναιτιολόγητη καθαίρεση μου από την θέση του Προέδρου του ΔΟΚΑΠΜΕ με απόφαση της δημοτικής αρχής, έγραψε σε ανάρτηση του ο Κώστας Ρόκας.

Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου ως πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΜΕ έθεσα τον εαυτό μου πρωτεργάτη στην επίτευξη της προόδου και της βελτίωσης της καθημερινότητας των συνδημοτών μου, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας.

Η συνεργασία μου και η συμμετοχή μου στηρίχθηκε σε συγκεκριμένες αρχές και δεσμεύσεις που ορίστηκαν σαφώς στην αρχή της δημοτικής θητείας, όπως αρμόζει σε συμφωνίες «Κυρίων».
Έδωσα όλες μου τις δυνάμεις και παρήγαγα έργο που αναγνωρίζεται από όλους. Ξεκινώντας το νοικοκύρεμα από την αποπληρωμή όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών, τις ανακαινίσεις των παιδικών σταθμών του οργανισμού με προσωπικές πρωτοβουλίες, η επισκευή και επαναλειτουργία του πολιτιστικού κέντρου «ΡΑΧΗ» της δημοτικής βιβλιοθήκης του Δήμου, η διοργάνωση πλήθους εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας (ΚΑΠΗ), η βελτίωση των δομών των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως το 1ο Κλειστό γυμναστήριο Μάνδρας, το Φράγκειο γήπεδο Μάνδρας ενώ εφάρμοσα προσωπικές αποφάσεις με «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ» για την αποφυγή υπέρογκων δαπανών και την διατήρηση της χρηστής οικονομικης διαχείρισης.

Επιπρόσθετα δρομολογήσαμε και βρισκόμασταν σε συνεργασία με τους αρμόδιους δημόσιους φορείς ώστε σε πρώτη φάση να προχωρήσουμε στην πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. Το προσωπικό αυτό που θα ήταν κυρίως εκπαιδευτικό (6 θέσεις εκπαιδευτικό και 2 βοηθητικό) γεγονός που θα έδινε ώθηση στην λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών μας αναβαθμίζοντας την φροντίδα που προσφέρουν μέχρι σήμερα.

Αντ’ αυτών με αιφνίδια απόφαση της δημοτικής αρχής και χωρίς καμία προειδοποίηση σήμερα αναρτάται στο διαύγεια και κοινοποιείται προς έγκριση σε δημοτικό συμβούλιο η άμεση καθαίρεση μου, καταστρατηγώντας κάθε έννοια συνεργασίας και τήρησης δεσμεύσεων.
Ήταν τόσο μεγάλη η «πρεμούρα» τους σήμερα να με καθαιρέσουν, καθώς έκαναν τρία!! δημοτικά συμβούλια στην ίδια μέρα, ανα δύο ώρες διαφορά και τελικά συνεδρίασαν μόνοι τους!!, καταπατώντας κάθε εννοια νομιμότητας και τήρησης κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Φανταστείτε ότι όλα αυτά μεθοδεύονται από κάποιους που δήθεν ξέρουν τους νόμους.
Εγώ προσωπικά αποχωρώ από την θεση του προέδρου του ΔΟΚΑΠΜΕ με ψηλά το κεφάλι, με έργο και προσφορά και με την εκτίμηση των συμπολιτών μου ως την μεγαλύτερη παρακαταθήκη.

Με τιμή,

Ρόκας Κωνστατίνος”