Με αφορμή το θλιβερό εργατικό ατύχημα που στοίχησε τη ζωή σ’ έναν συνάνθρωπό μας, ο Δήμος Ελευσίνας εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια του, επισημαίνει πως:

  • To Eθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕKAB) είναι το μόνο αρμόδιο για τον συντονισμό της παροχής σε έκτακτες περιπτώσεις άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες.
  • Το ΕΚΑΒ είναι το μόνο αρμόδιο για τη μεταφορά πολιτών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας και τον συντονισμό νοσοκομειακής και προνοσοκομειακής φροντίδας σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και κρίσεων.
  • Το ΕΚΑΒ είναι το μόνο αρμόδιο για την παρακολούθηση και τον συντονισμό των συστημάτων εφημερίας των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη η Ελευσίνα και η Μαγούλα, καθώς και η ευρύτερη περιοχή να έχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, ήδη από τον περασμένο Μάιο με επίσημο έγγραφό του και απευθυνόμενος τόσο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και στην Διοίκηση του ΕΚΑΒ, διεκδικούσε την ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού, ο Δήμος Ελευσίνας θα συνεχίσει να διεκδικεί ακόμη πιο πιεστικά.