Λ. Κοσμόπουλος: «Επιδιώκουμε την εξωστρέφεια και την προβολή των μοναδικών προϊόντων της Δυτικής Αττικής διεθνώς και για αυτό καλώ τους παραγωγούς της περιοχής μας να συμμετέχουν»

Η Περιφέρεια Αττικής προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «Sial Paris» που θα πραγματοποιηθεί  από 15 – 19 Οκτωβρίου 2022 στο Εκθεσιακό Πάρκο “Paris Nord Villepinte” του Παρισιού.

Η πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της Αττικής και της Δυτικής Αττικής.

Η διεθνής έκθεση «Sial Paris» (www.sialparis.com) για περισσότερα από 50 χρόνια αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες και μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο. Σε αυτήν αποκαλύπτονται οι τάσεις και οι καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο, ενώ δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για τους συμμετέχοντες στην σύναψη εμπορικών συμφωνιών με υψηλής ποιότητας αγοραστές του εξωτερικού.

Φέτος, για την Περιφέρεια Αττικής έχει προβλεφθεί να χορηγηθεί εκθεσιακός χώροςστο περίπτερο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) που θα επιμεληθεί του Εθνικού Περιπτέρου, στην Αίθουσα 2-Γενικά Τρόφιμα (National Pavilions-Hall 2).

Με την παρουσία της στην διοργάνωση «Sial Paris», η Περιφέρεια Αττικής επιδιώκει

να αναδείξει, προβάλλει και να προωθήσει τον αγροτοδιατροφικό τομέα της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος δήλωσε σχετικά: «Επιδιώκουμε την εξωστρέφεια και την προβολή των μοναδικών προϊόντων της Δυτικής Αττικής διεθνώς και για αυτό καλώ τους παραγωγούς της περιοχής μας να συμμετέχουν».

Όσοι ενδιαφερόμενοι-επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ως εκθέτες στο περίπτερο της Περιφέρειας καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι και την Παρασκευή 22/04/2022 με υποβολή της σχετικής αίτησης, των παραστατικών που τη συνοδεύουν καθώς και της υπεύθυνης δήλωσης θεωρημένης με το γνήσιο της υπογραφής (ακολουθούν συνημμένα) στη Δ/νση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: agrotiki1@patt.gov.gr (και κοινοποίηση στο thanos.antonopoulos@patt.gov.gr, vstavroulaki@patt.gov.gr και isalamanou@patt.gov.gr).