Η Ολυμπιακή φλόγα πέρασε από την πόλη των Μεγάρων, σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου, στο ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία ως το Παρίσι, όπου πρόκειται να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024.

Λαμπαδηδρόμοι που έτρεξαν και μετέφεραν τη φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων στα Μέγαρα ήταν οι αθλητές: Ελένη Πόλακ, Σταύρος Γκίνης, Μαγδαληνή Τσιώρη, Ιωάννης Κάρμαν.

Στην τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στο βωμό στην κεντρική πλατεία Μεγάρων ομιλία απηύθυνε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης καθώς και εκπρόσωποι της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως και το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καλοζούμης. Έπειτα από την αφή της φλόγας και τους χαιρετισμούς, ακολούθησε έπαρση των σημαιών με τους εθνικούς ύμνους, Ελλάδας, Γαλλίας και των Ολυμπιακών αγώνων και η τελετή έκλεισε με ανταλλαγή δώρων μεταξύ εκπροσώπων των Ολυμπιακών αγώνων και του Δήμου Μεγαρέων.

 

Τα Μέγαρα είναι η μοναδική πόλη στη Δυτική Αττική από όπου πέρασε η ολυμπιακή φλόγα και έκανε στάση με τελετή αφής, χάρη σε ενέργειες του μέλους της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρώην Προέδρου Α.Ο. Μεγάρων, Σπύρου Καλοζούμη.

Για ένα ιστορικό γεγονός έκανε λόγο ο Aντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Μεγαρέων Αναστάσιος Μήτσος:

o