Υπέκυψε στα τραύματά της η 45χρονη που νοσηλευόταν διασωληνωμένη, αφού την πυρπόλησε ο σύζυγός της, στο σπίτι τους στο Ζεφύρι.

Η 45χρονη νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα με εγκαύματα στο 90% του σώματός της, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον σύζυγό της, ο οποίος την πυρπόλησε. Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση γυναικοκτονίας που καταγράφεται στην Ελλάδα μέσα στο 2024, μετά τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στον «Ερυθρό Σταυρό», ωστόσο λόγω της κατάστασής κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», που διαθέτει μονάδα εγκαυμάτων. Όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η 45χρονη υπέκυψε στα τραύματά της το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Το πρωί της 8ης Ιανουαρίου, στο διαμέρισμα της οικογένειας επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Ζεφύρι, κατά τη διάρκεια καβγά ο 50χρονος περιέλουσε τη 45χρονη σύζυγό του με εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια της έβαλε φωτιά.

Όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους, ενώ ο αδελφός της 45χρονης υπέστη εγκαύματα προσπαθώντας να τη σώσει.

Ο 50χρονος συνελήφθη και η 45χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως έπειτα από μία εβδομάδα υπέκυψε στα τραύματά της.

-Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής  ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω,  τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο sos15900@isotita.gr

πηγή