“Αδικος, ο θόρυβος που δεν ωφελεί κανέναν, περί ανεξέλεγκτης αύξησης κρουσμάτων Κορωνοϊού στο Δήμο Μεγαρέων”

Ανακοίνωση του Δήμου Μεγαρέων:

Πολλά συζητούνται αυτές τις ημέρες στα Μέγαρα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του Κορωνοϊού και λίγοι ευτυχώς είναι εκείνοι, που επικρίνουν τη Διοίκηση του Δήμου, την Περιφέρεια,  για την όλη διαχείριση της κατάστασης και αποδίδουν ευθύνες, που δεν τους αναλογούν.

Οι φήμες αφ’ ενός δίνουν και παίρνουν ότι τάχα η κατάσταση στα Σχολεία είναι τραγική και οι επικριτές βάζουν στο στόχαστρο το Δήμαρχο και όχι μόνο, που τάχα κρύβει τα κρούσματα, (για ποιο λόγο άραγε; Τι έχει να κερδίσει; Μήπως αυτός είναι υπεύθυνος για την πανδημία;), δεν παίρνει άμεσα μέτρα και γιατί δεν κλείνει Σχολεία και αφ’ ετέρου, γιατί δεν γίνονται οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, σήμερα το πρωϊ προέβη στην εξής δήλωση:

« Γνωρίζουμε όλοι ότι η κατάσταση εξέλιξης της πανδημίας του Κορωνοϊού δεν είναι και η καλύτερη στην Αττική, αφού παρουσιάζει έξαρση αυτή την περίοδο και προφανώς και στην περιοχή μας υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και χρειάζεται προσοχή κι εγρήγορση.

Παρακολουθούμε από κοντά τα πάντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή.

Γίνονται τακτικά (η τελευταία 4 Φεβρουαρίου) αναλύσεις των λυμάτων του Βιολογικού,στον οποίο πέφτουν λύματα από Μέγαρα και Νέα Πέραμο, για την ανίχνευση του Κορωνοϊού. Σε όλες τις αναλύσεις τα ευρήματα είναι μηδενικά.

Η επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής παρακολουθείται από τον ΕΟΔΥ και όταν χρειαστεί λαμβάνονται μέτρα από την Κυβέρνηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να ληφθούν ιδιαίτερα και επιπρόσθετα μέτρα για τον Δήμο μας, παρά μόνο αυτά που ισχύουν για όλη την Αττική, γεγονός που δείχνει, πως η κατάσταση δεν είναι ανεξέλεγκτη.

Ο Δήμος κάνει συστηματικά ότι προβλέπεται  σε συνεργασία πάντοτε  με τους αρμόδιους φορείς.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Καράμπελας Υπεύθυνος για τα θέματα Υγείας του Δήμου Μεγάρων, σε στενή επαφή με τα μέλη της Επιτροπής, που έχει συσταθεί στο Δήμο για να  παρακολουθεί την κατάσταση,  εξετάζει και παρεμβαίνει, όταν κι όπως χρειαστεί.

Σε συνεργασία  δε με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, όταν απαιτηθεί, προβαίνει σε υπεύθυνες ανακοινώσεις.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι τα σχολεία κλείνουν όταν πρέπει μόνον με απόφαση της Υπουργού κι ΟΧΙ με απόφαση Δημάρχου.

 

Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων έχει ήδη καθοριστεί ως  εμβολιαστικό Κέντρο και θα γίνονται εμβολιασμοί μόλις  αυξηθεί ο αριθμός των εισαγομένων εμβολίων και υπάρχουν διαθέσιμα και για το δικό μας Κέντρο Υγείας, κάτι, που έχουμε ζητήσει επανειλημμένως για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες μεταβαίνοντας  στο Θριάσιο.

Θέλω να επιστήσω την προσοχή στους πολίτες των Μεγάρων, της Νέας Περάμου, της Κινέτας και όλων των οικισμών του Δήμου να μην κρύβουν το γεγονός ότι νοσούν από τον Κορωνοϊό, να ενημερώνουν όποιους πρέπει αμέσως μόλις αντιληφθούν ότι κάτι συμβαίνει και να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας και να μπαίνουν από μόνοι τους σε καραντίνα 14 ημερών έτσι ώστε να προστατεύσουν τους γύρω τους από τη διασπορά του Κορωνοϊού.

Οι αρμόδιοι έχουν επίγνωση της επιδημιολογικής κατάστασης. Ψυχραιμία κι όχι πανικός. Όχι στα κουτσομπολιά, ναι στην υπεύθυνη ενημέρωση. Διαβεβαιώνω  τους πάντες ότι η Διοίκηση του Δήμου κι εγώ προσωπικά παρακολουθούμε από κοντά ότι συμβαίνει στην περιοχή μας.

Κι εμείς έχουμε οικογένειες, γνωστούς και φίλους και είμαστε ευαίσθητοι στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Μάσκες από όλους, αντισηπτικά και ότι άλλο απαιτούν οι κανόνες υγεινής και ΟΧΙ στις άσκοπες μετακινήσεις.

Στα Σχολεία αν παρουσιαστεί το οτιδήποτε ανησυχητικό οι Διευθυντές αναφέρονται αρμοδίως. Και γίνονται τα προβλεπόμενα.

Η κατάσταση της πανδημίας σίγουρα έχει δημιουργήσει δυσάρεστες καταστάσεις σε όλους μας ψυχολογικά, κοινωνιολογικά και οικονομικά.

Οι ελπίδες μας όλες είναι στα εμβόλια έτσι ώστε σύντομα να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω και συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους να μην διστάσουν και να εμβολιαστούν.

Ο θόρυβος, που γίνεται ανεύθυνα κι αψυχολόγητα από κάποιους, ευτυχώς λίγους, περί ανεξέλεγκτης κατάστασης των κρουσμάτων του Κορωνοϊού στην περιοχή μας και αδιαφορίας προφανώς και δεν ωφελεί κανέναν.

Ούτως ή άλλως ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας παρακολουθούν  σχολαστικά και με λεπτομέρεια την κάθε περιοχή, τον κάθε Δήμο και επομένως δεν μπορεί να αποκρυβεί τίποτα.

Οι συνομοσιολόγοι μόνο κακό κάνουν, αφού προσθέτουν στην πανδημία και το δηλητήριο, που δηλητηριάζει την ψυχή και το μυαλό των πολιτών, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την ήδη άσχημη κατάσταση.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να δυσκολεύουμε από μόνοι μας τις καταστάσεις αναλογιζόμενοι μήπως με την συμπεριφορά μας οδηγήσουμε τους πολίτες της περιοχής μας σε πιο οδυνηρές συνέπειες. Μένουμε στο σπίτι ασφαλείς.»

 

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας

& Δημοσίων Σχέσεων