“Με συνάντηση του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Νικολάου Ταγαρά “κλείδωσε” σήμερα οριστικά η έγκριση του Γ.Π.Σ. του Δήμου Μεγαρέων”

Το ΓΠΣ του Δήμου Μεγαρέων αναμένεται να εγκριθεί και είναι έτοιμο εδώ και χρόνια όμως συνεχώς προέκυπταν γραφειοκρατικά ζητήματα ενώ η διοίκηση Γρ. Σταμούλη απέσυρε το προηγούμενο επίσης “σχεδόν έτοιμο” Γενικό Πολεοδομικό. 

“Ένα όνειρο δεκαετιών των Διοικήσεων του Δήμου Μεγαρέων διαχρονικά  παίρνει σάρκα και οστά σε πολύ λίγες ημέρες. Η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Μεγαρέων!!!” αναφέρεται στην ενθουσιώδη και πανηγυρική ανακοίνωση του Δήμου Μεγαρέων που επισημαίνει ότι “Η υπόθεση κλείδωσε σήμερα το πρωϊ  Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, στη συνάντηση, που είχε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά, στο Γραφείο του, στο Υπουργείο,  στην Αθήνα.

Ο κ. Σταμούλης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, που είχε με τον Υπουργό προέβη στην εξής δήλωση:

« Η σημερινή ημέρα για το Δήμο μας είναι πολύ σημαντική, θα τολμούσα να πώ ιστορική, αφού μόλις λίγο πρίν,  ύστερα από μακρά συζήτηση, που είχαμε με τον Υπουργό,”κλείδωσε” οριστικά η ημερομηνία της τελικής έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Μεγαρέων, η οποία θα γίνει στην πρώτη συνεδρίαση του έτους της Μητροπολιτικής Επιτροπής του Υπουργείου Περιβάλλοντος που προσδιορίζεται σε λίγες ημέρες ίσως μέχρι το τέλος του μήνα.

Το γεγονός αυτό θα συντελέσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Δήμου Μεγαρέων, θα λύσει πολλά προβλήματα και κυριολεκτικά θα βάλλει πολλά πράγματα στη θέση τους που έχουν να κάνουν με την χωροταξία και το περιβάλλον.

Για πολλά χρόνια τώρα ο Δήμος προσπάθησε να πετύχει αυτή την έγκριση κι επιτέλους ύστερα από μαραθώνιες διαδικασίες και προσπάθειες όλων των μέχρι τώρα Διοικήσεων θα έχουμε  την χαρά και την ικανοποίηση να ζήσουμε αυτό το σπουδαίο γεγονός το οποίο ήταν και ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα, για μένα ως Δήμαρχος Μεγαρέων.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω την ευαρέσκειά μου σε όλους τους παράγοντες, υπηρεσιακούς και αιρετούς, που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της τεράστιας αυτής  προσπάθειας για να εγκριθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Μεγάρων κι ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ταγαρά, για την αμέριστη στήριξη στο δίκαιο αίτημά μας τακτοποιώντας άμεσα την υπόθεση έτσι ώστε στην πρώτη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής  να μας έρθει αυτή η πολυπόθητη έγκριση.»