Η Γιώτα Παππά, υποψήφια βουλευτής Δυτικής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακή σύμβουλος, βρέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων το μεσημέρι της Κυριακής 14 Μαϊου, όπου και τοποθετήθηκε κατά της μεταφοράς φορτηγών με LNG μέσω του Περάματος Μεγάρων.

Όπως ανέφερε και ως περιφερειακή σύμβουλος, “το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά, το 2022, όπου είχα τοποθετηθεί και αρνούμαστε ως παράταξη αλλά και η διοίκηση της περιφέρειας αρνήθηκε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Δεν μπορεί να συνυπάρξει με τις δραστηριότητες εκεί (σ.σ. η διέλευση φορτηγών με LNG), υπάρχει ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος, υπάρχουν οι δεξαμενές, είναι ο δίαυλος που γίνονται στρατιωτικές ασκήσεις. Η μελέτη δεν τα λάμβανε αυτά υπόψιν της. Από ποιους δρόμους; Υπάρχει βάθος για την μεταφορά του LNG με τα καράβια;

Δεν χωράει κάτι άλλο εδώ. Αν δεν υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, εγκεκριμένη δεν μπορεί να υπάρξει άλλη δραστηριότητα. Το θέμα δεν είναι να πάρουμε ένα αντισταθμιστικό. Συνέχεια με αντισταθμιστικά πάμε. Πρέπει να δούμε τι χωράει και τι δεν χωράει” τόνισε η υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Παππά.