Εκεί όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο κομμάτι βαριάς και μεσαίας βιομηχανίας της χώρας, βρέθηκε κλιμάκιο του ΜεΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη για συνάντηση με τα σωματεία εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, καθώς και για να παρουσιάσει τους υποψήφιους της περιφέρειας Δυτικής Αττικής.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για το πρόβλημα της ακρίβειας και ειδικά της στέγης, για τις συνέπειες που έχει η διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης στην έλλειψη χρήσιμων ειδικοτήτων, αλλά και για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του υπουργού και «επενδυτή» απέναντι στους εργαζόμενους του ναυπηγείου Ελευσίνας, ζήτημα που είχε αναδείξει πολλές φορές το ΜέΡΑ25 κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης από την μεριά του ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη παλεύει και δεσμεύεται για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση της εργολαβικής και ενοικιαζόμενης εργασίας, την ίδρυση οργανισμού κοινωνικής κατοικίας και την αναζωογόνηση της τεχνικής εκπαίδευσης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια συνέντευξη τύπου, στην οποία ο Γιάνης Βαρουφάκης επισήμανε μεταξύ άλλων:”Σήμερα βρισκόμαστε στην Ελευσίνα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο κομμάτι βαριάς και μεσαίας βιομηχανίας της χώρας, και όπου οι Μελισσανίδης, Προκοπίου, Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης και τόσοι άλλοι ενορχηστρώνουν, με την ασυδοσία των μνημονιακών κυβερνήσεων, το σχέδιο αποσάθρωσης των εργασιακών σχέσεων. Αυτό το λίκνο της δικής μας βιομηχανικής επανάστασης, αυτός ο τόπος έγινε ένα χωνευτήρι όσων η άρχουσα τάξη ήθελε να ξεσκαρτάρει. Η φτώχεια, η απελπισία, ο θυμός, η οργή γέννησαν το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Αλλά όσο ζούμε και υπάρχουμε θα πολεμάμε τον φασισμό όπου τολμά να σηκώνει το κεφάλι. Θα τους εξαφανίσουμε από την βουλή, αλλά θα τους εξαφανίσουμε χωρίς τις δικές τους μεθόδους, χωρίς να ακρωτηριάζουμε εμείς την Δημοκρατία!»

Για τη προοδευτική διακυβέρνηση και τις κυβερνήσεις συνεργασία, προσέθεσε «Υπάρχουν 3 ιερές χήνες που οι μνημονιακοί δεν ακουμπούν: η πρώτη είναι το χρηματιστήριο ενέργειας που καταχρεώνει το κράτος και του πολίτες. Η δεύτερη ο Ηρακλής, που δίνει τα κόκκινα δάνεια και τα σπίτια του λαού σε αρπακτικά ταμεία που πλουτίζουν από τη πτώχευση της κοινωνίας. Και η τρίτη το Υπερταμείο, που μας καθιστά χώρα υπό κατοχή – μια χώρα που δεν ελέγχει τη δημόσια περιουσία της. Γι’ αυτό εμείς δε θα συμμετέχουμε σε καμία κυβέρνηση: γιατί εμείς θα τις σφάξουμε και τις τρεις αυτές ιερές χήνες και στη θέση τους θα θεσμοθετήσουμε την επανένωση και κοινωνικοποίηση της ΔΕΗ, το πλαφόν στη τιμή ενέργειας, το σχέδιο Οδυσσέας που θα προστατέψει τη πρώτη κατοικία και θα ίδρυση εταιρία κοινωνικής στέγης, και Αναπτυξιακή – Αγροτική Τράπεζα η οποία θα χρησιμοποιεί τον δημόσιο πλούτο για να δανείζει σε παραγωγικά εγχειρήματα στη χώρα μας.»

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε και τους υποψηφίους του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στην Δυτική Αττική:

  1. Δημήτρης Αγιομυργιαννάκης
  2. Δήμητρα Ελένη
  3. Ευάγγελος Καλύβας
  4. Μαριανέλλα Κλώκα
  5. Βασίλης Πολυχρόνης