Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου,  παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού,  το καθιερωμένο Γεύμα Αγάπης, που παραθέτει για πέμπτη χρονιά αυτές τις γιορτινές μέρες ο Δήμος Φυλής στους ηλικιωμένους των ΚΑΠΗ και τα μοναχικά άτομα.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους ηλικιωμένους στους οποίους ευχήθηκε, προσωπικά στον καθένα ξεχωριστά, χρόνια πολλά και συνομίλησε μαζί τους. «Καλή χρονιά σε όλους και σε όλες με υγεία, αγάπη, δύναμη, χαμόγελο, ελπίδα και αισιοδοξία» ευχήθηκε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Χρήστος Παππούς  ο οποίος προσέθεσε: «και του χρόνου να είμαστε όλοι και όλες εδώ και όχι μόνο του χρόνου αλλά για πολλά πολλά χρόνια» είπε καταχειροκροτούμενος ο Δήμαρχος Φυλής  ο οποίος καλωσόρισε στην εκδήλωση το Βουλευτή Δυτικής Αττικής Γιώργο Τσίπρα που παρέστη στο γεύμα και ανέφερε πως «μας έχει στηρίξει και είναι καλός φίλος του Δήμου μας».

Οι οικοδεσπότες του γεύματος αγάπης ο Αναπληρωτής Δημάρχου και υπεύθυνος των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων Μαρίνος Σαρλάς, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου και υπεύθυνος των ΚΑΠΗ Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, η Αντιδήμαρχος Φυλής και Διοίκησης και υπεύθυνη των ΚΑΠΗ Φυλής Ελένη Λιάκου και ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος , είχαν φροντίσει με αγάπη και σεβασμό τα πάντα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε να μην λείψει τίποτα από κανέναν και να νιώθουν όλοι στην αίθουσα σαν στο σπίτι τους.

Ο Πρόεδρος των πολυπληθέστερων ΚΑΠΗ στα Άνω Λιόσια Μαρίνος Σαρλάς αφού ευχαρίστησε τους δημότες για την παρουσία τους, ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία για τις οικογένειές τους. Ο Μαρίνος Σαρλάς ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής για την βοήθεια της Κοινωνικής Υπηρεσίας στην διοργάνωση του Γεύματος Αγάπης ενώ ευχαρίστησε και έδωσε συγχαρητήρια στην πρώην Αναπληρώτρια Δημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας Τζένη Μπάρα που «ξεκίνησε και εδραίωσε το γεύμα αγάπης για να το κάνουμε σήμερα θεσμό» όπως είπε. Ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων έδωσε επίσης συγχαρητήρια στους εργαζόμενους των ΚΑΠΗ για την ποιότητα των υπηρεσιών αλλά και την αγάπη που προσφέρουν στους ηλικιωμένους και αφιέρωσε την εκδήλωση σε «έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πάρα πολλά στα ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων και δεν είναι κοντά μας τον Ιωάννη Μάρκου».

Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και δεσμεύτηκε «θα είμαστε πάντα δίπλα σας, γιατί έχουμε Δήμαρχο που το ζητάει, το απαιτεί και τον ευχαριστεί να σας βλέπει χαρούμενους» είπε.

Ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά υπογράμμισε: «θέλουμε να περάσετε καλά σήμερα στην εκδήλωση και να ξέρετε πως η Κοινωνική Υπηρεσία θα είναι πάντα διαθέσιμη και θα  στηρίζει όσο μπορεί τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας σε ότι χρειαστούν».

Χρόνια πολλά ευχήθηκαν ακόμη ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, η πολιτευτής της ΝΔ στη Δυτική Αττική Τζένη Μπάρα, ο πρώην Πρόεδρος των ΚΑΠΗ Γιώργος Αδάκτυλος, οι Β. Κατηφόρης και Κ. Λάππα από τα ΚΑΠΗ Ζεφυρίου και ο Δ/ντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας Γ. Τέγος.

 

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι και πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα εστίασης στη Φυλή. Περισσότερα από 600 άτομα, τα οποία στην πλειοψηφία τους μεταφέρθηκαν δωρεάν με πούλμαν του Δήμου, έδωσαν το παρών στο γεύμα. Η στενή συνεργάτιδα του Μαρίνου Σαρλά και υπεύθυνη όλων των ΚΑΠΗ του Δήμου Ειρήνη Αλυματήρη υποδέχθηκε με χαμόγελο, όπως πάντα τον κόσμο, και φρόντισε με τα κορίτσια του ΚΑΠΗ για την τακτοποίηση όλων των καλεσμένων ενώ η Δόξα Μιχάκη που ήταν στην ομάδα διοργάνωσης του πρώτου τραπεζιού αγάπης επιμελήθηκε με επιτυχία την αισθητική και λειτουργική πλευρά της εκδήλωσης. Μπαλόνια, χριστουγεννιάτικα στολίδια, γλάστρες με κατακόκκινα αλεξανδρινά, κόκκινα και λευκά κεριά σε όλα τα τραπέζια συνέθεταν μια καλαίσθητη γιορτινή ατμόσφαιρα και έδιναν χρώμα και ζεστασιά στην  αίθουσα της εκδήλωσης.

Το φαγητό ήταν φροντισμένο, πλούσιο και με πολλές επιλογές αλλά και σε αυτό το γεύμα αγάπης πρωταγωνιστές  ήταν για ακόμη μια φορά η πίστα και ο ασταμάτητος χορός.

Οι  Άγγελος και Βασίλης Πλαβούκος και το συγκρότημά τους με τη μουσική και τα τραγούδια τους από όλο το φάσμα του πενταγράμμου απογείωσαν το κέφι ενώ στην παρέα ανέλπιστα και απρογραμμάτιστα προστέθηκαν οι Ανδρέας Δασκαλόπουλος στο κλαρίνο και Κώστας Παππάς στο δημοτικό τραγούδι που προσφέρθηκαν εθελοντικά και ξεσήκωσαν την αίθουσα με τα δημοτικά τραγούδια τους.

Η εκδήλωση έκλεισε αργά το απόγευμα με πολλά χαμόγελα και ευχές αλλά και με τα γούρια για τη νέα χρονιά που προσφέρθηκαν από τους υπεύθυνους των ΚΑΠΗ σε όλους όσους συμμετείχαν στο γεύμα αγάπης του Δήμου Φυλής.