Απολογισμός έργου για τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής

Ο Γιάννης Βασιλείου με την παρακάτω δήλωσή του επισημοποιεί ότι δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές.

“Έχοντας αποφασίσει να ΜΗΝ είμαι εκ νέου υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους με τους οποίους ως Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής συνεργαστήκαμε ή με οποιονδήποτε τρόπο και αφορμή συνομιλήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Η επανεκλογή της Ρένας Δούρου ως Περιφερειάρχη Αττικής, νοηματοδοτεί την συνέχιση ενός τεράστιου αλλά και πολύπλευρου έργου την 5ετια 2014 – 2019, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο. Το έργο αυτό, αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης δουλειάς, αλλά και ισότιμης αντιμετώπισης των πολιτών, εκ μέρους όλων των συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, έχει ως εξής:

  1. ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΥΔΥΛΛΙΑΣ ΕΡΥΘΡΩΝ: Σύνολο 22 έργα προϋπολογισμού 55.109.545,00 €.

 

  1. ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ: Σύνολο 24 έργα προϋπολογισμού 44.536.386,00 €.

 

  1. ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ: Σύνολο 25 έργα προϋπολογισμού 40.379.220,00 €.

 

  1. 4. ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ: Σύνολο 15 έργα προϋπολογισμού 31.557.417,00 €.

 

  1. 5. ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ: Σύνολο 18 έργα, προϋπολογισμού 23.104.168,00 €.

 

  1. 6. ΥΛΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Για Εξοπλισμό Θριάσιου νοσοκομείου, καθαρισμους ρεματων, συντηρησεις και καθαρισμους οδικου δικτυου 14.934.340,00 €.

 

  1. ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΥΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Κοινωνικό forum Δυτικής Αττικής για κοινωνική ένταξη των Ρομά, εμβολιασμοί Ρομά και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, δράσεις για συμμετοχή παιδιών Ρομά σε παιδεία, καθαρισμοί περιοχών από μπαζοσκούπιδα, εξωραϊσμοί αγροτικών οδών και αποκαταστάσεις αγροτικών δρόμων για αντιπυρική προστασία με ιδία μέσα, σταδιακή απόσυρση των εκκαμινευμάτων Ελληνικής Χαλυβουργίας, απόσυρση 98,3 τόνων παράνομα αποθηκευμένου υδραργύρου, παραχώρηση ΚΤΕΟ Μάνδρας για αποθήκευση και μεταφορά τροφίμων από την ‘Αλληλεγγύη για Όλους’, παροχή Η/Υ σε σχολεία της περιοχής, διανομή από την ‘Aλληλεγγύη για Όλους’ εκατοντάδων τόνων τροφίμων σε 40 καταγεγραμμένες δομές, προώθηση αποχέτευσης ακαθάρτων Θριασίου Πεδίου, συμβολή για την απόδοση και των έξι σημείων του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας στην τοπική αυτοδιοίκηση, συμμετοχή σε επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ, καθαρισμοί και διαμορφώσεις περιβάλλοντων χώρων σε Ιερές Μονές, ανακύκλωση, ενημέρωση για τον ιό του Δυτικού Νείλου, ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ, τουριστική προβολή, αδέσποτα, αποβιομηχανοποίηση, υδροβιότοποι Βουρκαρίου και Λίμνης Ρειτών, νέα προγράμματα ΕΣΠΑ, νομιμοποίηση αγροκήπιου Ασπρόπυργου, ιχθυοκαλλιέργειες στο Πόρτο Γερμενό, σχολή Πυροσβεστικής Βιλίων, μεταλλεία βωξίτη σε Μέγαρα, πρωτογενής τομέας, επιδότηση ρεύματος, αθλητισμός, πολιτισμός, νεολαία, κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο), ενεργειακή κοινότητα, δημόσια υγεία και ΠΡ.Ε.Π.Υ, προώθηση logistics και freemobility, ΒΙ.ΠΑ και ΒΙΟ.ΠΑ, σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, παραχώρηση ΚΤΕΟ Μεγάρων σε Πυροσβεστικό σώμα, υδροδοτήσεις περιοχών.

 

Σύνολο έργων: 104

Σύνολο προϋπολογισμού: 209.621.076,00 €

 

Καλή συνέχεια με Υγεία και Δύναμη σε Όλες και σε Όλους.”