Tο όραμά του για μία δυναμική επανεκκίνηση του τουρισμού υγείας στην μετά-covid εποχή, περιέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, μετά την επανεκλογή του  για δεύτερη τριετία, στη θέση του προέδρου του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας -ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ.

«Ο τουρισμός υγείας θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια , έτσι ώστε η Ελλάδα να ανέβει ψηλά στον παγκόσμιο χάρτη προορισμών υγείας» τόνισε ο Γ. Πατούλης.

Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε χθες, 19 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του φορέα, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας διεξαγωγής εκλογών. Χαιρετισμό προς τα μέλη του ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ  απηύθυναν η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος του Enterprise Greece, Γιάννης Σμυρλής, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο έργο του Γιώργου Πατούλη, όχι μόνο στο θεσμικό ρόλο του ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ, αλλά και στις δράσεις εξωστρέφειας που αποτελούν το κλειδί ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού υγείας στο άμεσο διάστημα.

Αναπτυξιακά σχέδια σε ορίζοντα τριετίας

Στην παρουσίαση των αναπτυξιακών του σχεδίων για την επόμενη τριετία, ο Γιώργος Πατούλης τόνισε πως πρωτεύοντα ρόλο για την ανάπτυξη του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας -ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ θα έχουν:

 • η περαιτέρω δικτύωση και η συνέργεια με ελληνικούς και διεθνείς φορείς
 • η σύνδεση με την ελληνική ομογένεια
 • η παγίωση του φορέα ως θεσμικού παράγοντα
 • η εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων
 • οι διακρατικές συμφωνίες
 • η απευθείας στόχευση σε ξένες αγορές.

Ο τουρισμός υγείας θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια , έτσι ώστε η Ελλάδα να ανέβει ψηλά στον παγκόσμιο χάρτη προορισμών υγείας, τόνισε ο κ. Πατούλης. «Το ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ είναι και θα παραμείνει η μεγαλύτερη συνεργατική δύναμη φορέων τουρισμού υγείας της χώρας μας και θα συνεχίσει να διευρύνει το σημαντικό της έργο, ανοίγοντας νέους δρόμους και υπηρετώντας το εθνικό μας στόχο. Ξεκινάει μία νέα εποχή στον τουρισμό υγείας που σηματοδοτεί μία δυναμική επανεκκίνηση στην μετά-covid εποχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το νέο ΔΣ του ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ

Κατόπιν της συγκρότησης σε σώμα που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, το νέο 17μελές διοικητικό συμβούλιο του ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ., έχει ως ακολούθως:

 1. Πατούλης Γιώργος, πρόεδρος
 2. Πάντος Κωνσταντίνος -Genesis Clinic, αντιπρόεδρος Α’
 3. Ταμπουρέα Χριστίνα- Iaso Group, αντιπρόεδρος Β’
 4. Μαμαλάκης Πέτρος -Health Tourism Greece, γενικός γραμματέας
 5. Δατσέρης Ιωάννης -OMMA Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, ταμίας
 6. Κατσάπη Αγγελική – Temos Hellas, ειδικός γραμματέας Α’
 7. Κουβελάς Νικόλαος- Eurodentica, ειδικός γραμματέας Β’

Μέλη (με αλφαβητική σειρά):

 1. Αποστολόπουλος Βασίλειος- Ιατρικό Αθηνών
 2. Βάλβη Μαρίνα- Aegean Airlines
 3. Δασκαλάκης Γεώργιος- Metropolitan College
 4. Κακουλίδης Γεώργιος – Open Health Allianc
 5. Κατσιφαράκης Παντελεήμων- Νεφροξένια Κέντρο Αιμοκάθαρσης
 6. Κουσκούκης Κωνσταντίνος- Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής
 7. Κυριάκου Γρηγόρης- Gamma Air Medical
 8. Πάκα Παρασκευή- ΑΡΑΞΙΑ Real Estate
 9. Σώρας Γιώργος- ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ
 10. Τζερμιάς Χριστόφορος- IQ Intesive Quality Dermatology