Ομιλία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Δυτικής Αττικής της Ν.Δ. επί του Σ/Ν του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Ως ένα από τα σημαντικότερα κυβερνητικά νομοσχέδια που έχουν έρθει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο, χαρακτήρισε το Σ/Ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα», ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Κώτσηρας στάθηκε ιδιαίτερα στην κοινοβουλευτική και δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε επί του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, κάνοντας λόγο για ένα αποτέλεσμα «μιας επίμονης προσπάθειας που έκανε η παρούσα Κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής αναφέρθηκε ακόμα στο προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στο καθεστώς «ομηρίας» όπου τελούσαν επί χρόνια οι εκατοντάδες εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας και οι οικογένειές τους. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι έως ότου φθάσουμε στο σχέδιο εξυγίανσης, είχε προηγηθεί σειρά διαβουλεύσεων και συναντήσεων με τους εργαζόμενους, όλους τους τοπικούς και εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και να αποτελέσουν μια βιώσιμη παραγωγική επιχείρηση.

«Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, φέρει τη σφραγίδα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κώτσηρας, προσθέτοντας ότι «το σχέδιο εξυγίανσης αποτελεί μια λύση η οποία είναι ολοκληρωμένη, συμβατή, συνεκτική και επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου».

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής στηλίτευσε ακόμα τη στάση της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι δεν κατατέθηκε ποτέ κάποια ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση για την εξυγίανση των Ναυπηγείων και τη διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης.

«Εμείς μπορούμε να κοιτάξουμε σήμερα τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία στα μάτια, επιλύοντας ένα χρόνιο πρόβλημα που δυστυχώς είχε θέσει σε «ομηρία» τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας», υπογράμμισε ο κ. Κώτσηρας, ενώ καταλήγοντας ανέφερε: «Με το παρόν νομοσχέδιο, δίνουμε μια λύση με αναπτυξιακή προοπτική, βιώσιμο χαρακτήρα, στέλνοντας τα σωστά μηνύματα εντός και εκτός χώρας, για τον τρόπο που λειτουργεί η ελληνική οικονομία».