Γ. Κώτσηρας στην Ολομέλεια της Βουλής: «Επιβεβλημένη η αυτοτελής ρύθμιση για την Κινέττα. Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξει σχετική πρωτοβουλία.»

 

Ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας, σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Κύρωση της από 24.07.2019 Π.Ν.Π “Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018.” (Α’ 127), σύσταση και καταστατικό λειτουργίας της εταιρείας “Μάτι Ξανά”.», τόνισε ότι «η πρωτοφανής αναλγησία και η  εγκληματική αδράνεια  της προηγούμενης κυβέρνησης, μετά τις περσινές φονικές πυρκαγιές, ανάγκασαν τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων, που επείγουν».

Ο κ. Κώτσηρας αναφέρθηκε στην σύσταση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Μάτι Ξανά», η οποία έχει ως σκοπό την προώθηση δράσεων για την  διασφάλιση της υγείας των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος, την αποκατάσταση και ανάπλαση των πληγεισών περιοχών και, βεβαίως, την «επανεκκίνηση» της ζωής για όλους όσοι έζησαν τον περυσινό πύρινο εφιάλτη. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: «Κρινόμαστε όλοι έναντι των 102 συμπολιτών μας που έφυγαν, αλλά και αυτών που έμειναν πίσω.»

Ο Βουλευτής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, εστίασε στην επιβεβλημένη, νομικά, πολιτικά αλλά και κοινωνικά, ανάγκη για αυτοτελή ειδική Νομοθετική ρύθμιση και για την περιοχή της Κινέττας, η οποία επλήγη, επίσης, από τις περσινές πυρκαγιές. Τόνισε την σημασία της αντιμετώπισης των τεραστίων προβλημάτων που προέκυψαν στις πληγείσες περιοχές, αλλά και την ανάγκη διαμόρφωσης των προϋποθέσεων που θα αποτρέψουν ανάλογους μελλοντικούς κινδύνους και καταστροφές.

Τελειώνοντας ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής δήλωσε ότι θα εργαστεί και ο ίδιος προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς η Πολιτεία οφείλει να είναι πάντα δίπλα στους πολίτες.