Ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Γιώργος Κώτσηρας κατέθεσε Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ζητώντας διευκρινίσεις για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατά του COVID-19.

 

Ο Βουλευτής, λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια προσπάθεια της Κυβέρνησης, προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση των πολιτών σε όλο το εύρος των υπηρεσιών υγείας ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία το συντομότερο δυνατό, αλλά και το ότι – σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας- η Δυτική Αττική είναι μια περιοχή αρκετά επιβαρυμένη, ρωτά το αρμόδιο Υπουργείο σε ποιούς Δήμους της περιφέρειας Δυτικής Αττικής προβλέπεται να συσταθούν εμβολιαστικά κέντρα και ποιος θα είναι ο συνολικός αριθμός τους, καθώς και με ποιον τρόπο θα γίνεται η διαδικασία του εμβολιασμού, ώστε να είναι γρήγορη και παράλληλα ασφαλής, ιδίως για τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

 

Ο Βουλευτής δήλωσε τα εξής: «Αναμφίβολα, ο εμβολιασμός του πληθυσμού της πατρίδας μας θα αποτελέσει το κομβικό εκείνο σημείο που θα οδηγήσει στο τέλος της οδυνηρής περιόδου που βιώνουμε. Από την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά του θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και η επαναφορά της κοινωνίας σε κανονικούς ρυθμούς το συντομότερο δυνατό.»