Στις 7 Ιουλίου 2021, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα και υπό πρωτόγνωρες συνθήκες για την ανθρωπότητα, εξαιτίας της πανδημίας, η Ελλάδα κατάφερε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή, έδωσε το πολιτικό του στίγμα, κάνοντας πράξη όσα είχε δεσμευθεί προεκλογικά για τη χώρα, ισχυροποιώντας τους θεσμούς της δημοκρατίας, παρουσιάζοντας όραμα, σχέδιο, υπευθυνότητα και απτά αποτελέσματα.

Η Κυβέρνησή μας προώθησε μία σειρά προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, αποκατέστησε το κύρος και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ψηφιοποιεί το κράτος, συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η χώρα μας ανέκτησε ξανά την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Στον δε τομέα της Δικαιοσύνης, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δικαστικού συστήματος  και συγκεκριμένα έχουν αναληφθεί καίριες πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη θεσμική ενίσχυση της δικαιοσύνης, ενώ στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διεθνούς συνεργασίας έχουν αναληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες για την αποτελεσματική εφαρμογή του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. (με στόχο την ενίσχυση της αξιοπιστίας και του διεθνούς ρόλου της χώρας), την προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού με την υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την καταπολέμηση του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας με την υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, την προστασία των ατόμων με αναπηρία με την υλοποίηση δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, την Προστασία των Δικαιωμάτων των Θυμάτων Εγκληματικών Πράξεων.

Η 7η Ιουλίου 2019 αποτελεί ταυτόχρονα και μία σημαντική ημέρα σε προσωπικό επίπεδο, καθώς πριν δύο χρόνια επισφραγίστηκε η σχέση εμπιστοσύνης που έχω αναπτύξει με τους συμπολίτες μου, με στόχο το καλό του τόπου και της περιοχής μας.

Παραμένω συνεπής στις αρχές και αξίες μου, τηρώντας όσα είχα δεσμευθεί να πράξω πριν δύο χρόνια, με αταλάντευτο στόχο να τιμήσω στο ακέραιο την εντολή που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου με την ψήφο τους, για ένα καλύτερο μέλλον για τη Δυτική Αττική!