Περιορίστηκε μέσα στη νύχτα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Κλιμάκιο της περιφέρειας Αττικής διεξάγει μετρήσεις της ατμόσφαιρας  ώστε να διαπιστώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλες ποσότητες πλαστικών.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο της φωτιάς, που εξαπλώθηκε σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων κυρίως στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης. Η φωτιά εξαπλώθηκε και σε αποθήκες στο εσωτερικό του εργοστασίου και έχει καύσει περί τα πέντε στρέμματα.

Εκτιμάται ότι η φωτιά προκλήθηκε από πτώση κεραυνού.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιτόπου επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες των δήμων και εθελοντές.

Τη Δευτέρα το βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112, το οποίο τους καλούσε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους εξαιτίας του καπνού. Από τη φωτιά καίγονται πλαστικά, υπάρχει πολύς καπνός και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.