Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό λόγω της φωτιάς στο Λουτράκι.

Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι – Έκλεισαν κατασκήνωση με 800 παιδιά, εκκενώνουν 8 οικισμούς προς Κόρινθο

Τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Καλλιθέα Λουτρακίου, που γρήγορα απείλησε κατοικίες και μια κατασκήνωση με εκατοντάδες παιδιά, η οποία εκκενώθηκε ομαλά.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν στο έδαφος και από αέρος.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό σημειώνεται λόγω της μεγάλης φωτιάς στο Λουτράκι.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου.

Σημειώνεται ότι σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η πυροσβεστική λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στην Περαχώρα Λουτρακίου λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι με αποτέλεσμα την προληπτική εκκένωση περιοχών και κατασκηνώσεων.

Δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Καλλιθέα, Πευκιάς, Ειρήνη και Άγιος Αθανάσιος. Αργότερα δόθηκε εντολή για Καλαμάκι, Ίσθια και Παράδεισο.

Με εντολή του Λιμενάρχη Κορίνθου, όλα τα πλωτά σκάφη του Λιμεναρχείου Κορίνθου και Κιάτου, καθώς και ιδιωτικά σκάφη, βρίσκονται στην θαλάσσια περιοχή του Καλαμακίου, για ενδεχόμενη συνδρομή σε επιχείρηση κατάσβεσης.

Σε δηλώσεις του ο Χαρίλαος Βυτινιώτης, αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, τόνισε ότι προτεραιότητα ήταν η εκκένωση της κατασκήνωσης Sport Camp, στην οποία βρίσκονται περίπου 800 παιδιά.

Τα παιδιά από την κατασκήνωση μεταφέρθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο του Λουτρακίου, ανέφεραν οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης.

ethniki odos fotia loytraki

Το loutraki365 μεταδίδει πως η φωτιά ξέσπασε στον οικισμό Πευκιά στο Λουτράκι, ενώ καίει κοντά στα σπίτια της περιοχής.

 

 

Τα παιδιά που βρίσκονται στην κατασκήνωση Sportcamp μεταφέρονται με λεωφορεία στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλανόπουλος. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης ενός κέντρου αποκατάστασης.
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από τη φωτιά απειλείται ο οικισμός Ειρήνη.