«Θωρακίζουμε ενεργειακά τη χώρα» δήλωσε από την Ρεβυθούσα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας κατά την διάρκεια επιθεώρησης της νέας πλωτής δεξαμενής LNG

Σε λειτουργία θα τεθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου η νέα πλωτή δεξαμενή φυσικού αερίου στον τερματικό LNG στη Ρεθυβούσα, διπλασιάζοντας σχεδόν την χωρητικότητα αποθήκευσης της εγκατάστασης.

«Η νέα δεξαμενή είναι έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG μέχρι τέλος Αυγούστου. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε τη χώρα μας σε παροχή φυσικού αερίου όπου ένα μεγάλο ποσοστό αυτού χρησιμοποιείται για την ηλεκτροπαραγωγή κι έτσι να θωρακίσουμε ενεργειακά τη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, που μετέβη σήμερα στο του Σαρωνικού.

«Η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει τις απαραίτητες δράσεις για να θωρακίσει την χώρα μας στο δυσμενές σενάριο να έχουμε διακοπή φυσικού αερίου τον επόμενο χειμώνα» υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

«Είμαστε ευγνώμονες για την συνεργασία, δίνεται η δυνατότητα για την εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά της η CEO του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli.

Ρεβυθούσα: Κατά παραμονής της πλωτής δεξαμενής το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

Ωστόσο, σε τοπικό επίπεδο, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων είχε εκφράσει από αντιρρήσεις και ενστάσεις ως επιδίωξη αντισταθμιστικών οφελών κατά της παραμονής της πλωτής δεξαμενής ανοιχτά της Ρεβυθούσας. Παρά ταύτα, τα εθνικά και διεθνή σχέδια προχωρούν χωρίς εγκρίσεις δημοτικών συμβουλίων.