Ένα υπερσύγχρονο Skate Park (Πάρκο Τροχοσανίδας)  σε χώρο 800 τ.μ πρόκειται να δημιουργηθεί στον Δήμο Φυλής, στην συνοικία του Αγίου Γεωργίου στα Άνω Λιόσια (πλησίον της Πλατείας Ηπειρωτών).

Αυτή τη στιγμή το έργο την μελέτη του οποίου εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία, βρίσκεται στη διαγωνιστική διαδικασία ενώ μέσα στους πρώτους μήνες του  2022 θα ξεκινήσει η κατασκευή του.

Σύμφωνα με στοιχεία της μελέτης “Το πάρκο τροχοσανίδας θα εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ασφαλείας και τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Προτύπου EN 14974: 2019 «Skateparks – Safety requirements and test methods» ή άλλου ισοδύναμου.

Ο χώρος εγκατάστασης του  Skate Park  θα μπορεί να δεχθεί τη λειτουργία πάρκου τροχοσανίδας και ειδικές για το άθλημα περιοχές για χρήστες τροχοσανίδας ή παρόμοιου εξοπλισμού αθλημάτων, καθώς και ποδηλάτων BMX και inline skating και θα απευθύνεται στους κατοίκους του Δήμου Φυλής αλλά και στους επισκέπτες του.

Η διαμόρφωση του δαπέδου θα είναι τέτοια, ώστε να  προσφέρει  αγωνιστικές προκλήσεις τόσο σε προχωρημένους και πεπειραμένους όσο και σε αρχάριους skaters.

Τα στοιχεία που θα αφορούν τους αρχάριους αθλητές θα είναι τοποθετημένα σε σημεία κατάλληλα, ώστε να μην εμποδίζουν τη ροή των πεπειραμένων συναθλητών τους, όταν αυτοί χρησιμοποιούν τα δικά τους στοιχεία.

Ο χώρος με τη συγκεκριμένη δομή του πάρκου έχει αξιοποιηθεί στο μέγιστο χωρίς όμως να είναι υπερφορτωμένος και θα προορίζεται για την άθληση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Βασικός στόχος είναι η δημιουργία ενός υποδειγματικού κοινόχρηστου χώρου άθλησης και αναψυχής τόσο αναφορικά με την ασφάλεια χρήσης όσο και με τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες των διαφόρων χρηστών, ενισχύοντας έτσι την κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων.

“Η Δημοτική Αρχή μαζί με την καλλιέργεια των καθιερωμένων Αθλημάτων, θέλει και δημιουργεί χώρους που μπορούν να προσφέρουν στους νέους του Δήμου μας Αθλήματα που τους συγκινούν γιατί συνδυάζουν δεξιοτεχνία και αθλητικές ικανότητες. Το πρώτο Skate Park στα Άνω Λιόσια, είναι μόνο η αρχή” σημειώνει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.