Επιχορήγηση 5.000 ευρώ σε καταστήματα για δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος

Τα νέα δεδομένα στην καθημερινότητά όλων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού πλήττουν σε μεγάλο βαθμό το λιανικό εμπόριο, ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα για επιχορήγηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ με ποσό έως 5.000 ευρώ για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προχώρησε στην προδημοσίευση του οδηγού της δράσης ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Τσακίρης αναμένεται να υπογράψει την προκήρυξη ως τα τέλη του μήνα.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και στη διασφάλιση της οικονομικής δραστηριότητας χωρίς συνωστισμό στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

 

Γιατί αξίζει να αδράξετε την ευκαιρία και να δραστηριοποιηθείτε στο Ίντερνετ

Oι περιορισμοί στις μετακινήσεις ώθησαν το καταναλωτικό κοινό να εκσυγχρονιστεί και να στραφεί προς το ηλεκτρονικό εμπόριο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του.

Μια ανοδική τάση εξοικείωσης ολοένα και περισσότερων καταναλωτών καταγράφεται στη  χρήση των ηλεκτρονικών μέσων με στόχο τις αγορές (είτε προϊόντων είτε υπηρεσιών).

Η αξιοσημείωτη αύξηση που σημειώνεται στο ecommerce μέσω υπολογιστή, κινητού, tablet και laptop σε εγχώριο επίπεδο γίνεται αντιληπτή από το δεδομένο ότι πλέον 1 στους 2 (47,8%) ηλικίας 16 – 74 ετών, πραγματοποίησαν, στη διάρκεια του 2020, κάποια ηλεκτρονική αγορά ή παραγγελία αγαθών ή υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου, για προσωπική χρήση.

 

Τι είναι το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος

Το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την κατασκευή eshop ανακοινώθηκε αφορά την επιδότηση των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων για την επέκταση της δραστηριότητάς τους στο Διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται να διατεθεί ένα ποσό ύψους έως 5.000 ευρώ για την κάθε επιχείρηση και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο.

Αυτή η οικονομική ενίσχυση έχει ως στόχο να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις ώστε να αποκτήσουν το δικό τους επιδοτούμενο e-shop και να μπορέσουν να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά, τόσο σε συνθήκες lockdown όσο και μετά το πέρας αυτών.

Έχει γίνει γνωστό ως τώρα ότι το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα καλύπτει στο 100% όλα τα έξοδα για την κατασκευή, υποστήριξη και φιλοξενία ενός νέου e-shop λιανικής.

Βάσει του κονδυλίου, που θα ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ, εκτιμάται ότι θα επιδοτηθεί η κατασκευή τουλάχιστον 16.000 νέων e-shops σε όλη την Ελλάδα.

 

Για την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος μπορείτε να απευθύνεστε εδώ:

Data Society

Χρ. Μωραϊτη 50-52, Μέγαρα

http://www.datasociety.gr/

Τηλέφωνο:
+30 2296.110359 – 2296.111204