Λ. Κοσμόπουλος: «Είμαστε σε εγρήγορση για καθαρισμούς ρεμάτων και προστασία του περιβάλλοντος στο μέτρο του εφικτού και των αρμοδιοτήτων Περιφέρειας Αττικής»

 

Εργασίες καθαρισμών ρεμάτων βρίσκονται σε εξέλιξη από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Στο πλαίσιο αυτό, καθαρίζονται αυτές τις ημέρες τα ρέματα Μαυρατζά, η διασταύρωση Αγίας Ελεούσης και οι δύο λεκάνες ηρεμίας, στην Νέα Πέραμο, η λεκάνη στο στο Κουλουριώτικο μονοπάτι, και τις προσεχείς ημέρες συνεχίζονται οι καθαρισμοί στο ρέμα του Γιώργη.

Στο Αλεποχώρι καθαρίζεται το ρέμα Ντουράκο και καθαρισμοί συνεχίζονται στην περιοχή «Δελφινάκια». Ακόμα στον Ασπρόπυργο καθαρισμοί γίνονται στα ρέματα Αη Γιάννη και Αγίου Γεωργίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος δήλωσε σχετικά ότι: «Δεδομένου ότι οι περιοχές της Δυτικής Αττικής είναι ευάλωτες σε περιβαλλοντικούς κινδύνους και ιδιαίτερα μετά τις πυρκαγιές στα Γεράνεια όρη, είναι αυξημένα τα αντανακλαστικά μας. Έχουμε θέσει τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτ. Αττικής σε εγρήγορση, με εντολές του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. Παράλληλα, είμαι σε επαφή για την προώθηση έργων υποδομής που θα ανακοινωθούν προσεχώς, καθώς οι εκτιμήσεις ειδικών και επιστημόνων για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στα Γεράνεια είναι αρκετά ανησυχητικές».