Την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του κέντρου συγκολλήσεων στην Ελευσίνα (ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ 96, 19200, ΕΛΕΥΣΙΝΑ) εκδήλωση με θέμα: “Εργασία και Νεολαία στην Ελλάδα του σήμερα”.

Η Ελλάδα διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό στην ανεργία νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανάμεσα σε όλα τα κράτη μέλη, καθώς και το μεγαλύτερο ποσοστό μακροχρόνια ανέργων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat. Παράλληλα οι συνθήκες εργασίας, οι μισθοί και η εργασιακή ανασφάλεια έχουν οδηγήσει χιλιάδες νέους στο εξωτερικό με τους δύο στους τρεις από αυτούς να δηλώνουν πως δεν σκέφτονται να επιστρέψουν. Ταυτόχρονα η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και οι προοπτικές αλλά και οι κίνδυνοι που εγείρει, εντείνουν την ανάγκη θέσπισης κατάλληλων ρυθμιστικών πλαισίων, αλλά και κρατικών παρεμβάσεων για δίκαιες και πρόσφορες συνθήκες εργασίας. Τα παραπάνω προβλήματα πλήττουν άμεσα και σε μεγάλο βαθμό τη Δυτική Αττική καθώς εκεί συγκεντρώνεται σημαντικό μέρος της βιομηχανικής παραγωγής της Ελλάδας.

Ποιος είναι λοιπόν ο ρόλος μιας αριστερής κυβέρνησης στην ανάσχεση του brain drain, στην παροχή επαγγελματικών ευκαιριών στους νέους και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εργασία προς όφελος της κοινωνίας;

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Δυτική Αττική:
Ανδρέας Νεφελούδης
Διάνα Βουτυράκου

Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν οι:
Ειρήνη Νταή: Συντονίστρια Κοινωνικών Αναλύσεων Ινστιτούτου ΕΝΑ
Βασίλης Δελής: Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αποφοίτων ΕΣΔΔΑ, επιστημονικός συνεργάτης think bee
Βαγγέλης Ματράγκος: Πολ. Μηχανικός, ΟΜ Μηχανικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλος ΜΕ ιδιωτικών έργων ΤΕΕ
Γιάννης Σώζος: Εκπρόσωπος του “Δικτύου εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό”
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Ντουσκα.