Το πρώτο φως στο τούνελ για άνοιγμα του αθλητισμού φαίνεται να δείχνει η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Ικανοποίηση εκφράζουν οι παράγοντες της Νεανικής Εστίας Μεγάρων

Κινητικότητα σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες από τους περισσότερους εκπροσώπους του μπάσκετ, για να αρθούν σταδιακά και συντεταγμένα οι περιορισμοί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ενδεικτική άλλωστε και η καθόλα εύστοχη παράκληση προπονητών του μπάσκετ προς την ΕΟΚ την προηγούμενη βδομάδα για ενημέρωση και σχεδιασμούς αναφορικά με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων στις μικρότερες κατηγορίες.

Η δήλωση της ΕΟΚ για συνέχιση των πρωταθλημάτων:

“Το Δ.Σ.  της Ε.Ο.Κ. έχει δημόσια και κατ’ επανάληψη κάνει γνωστό ότι η διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας, εκτός των αγώνων της Α1  Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε απόφαση που έχει ληφθεί  από  τις 2-11-2020  από την Κυβέρνηση.Η διακοπή αυτή εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, σύμφωνα και με τις ανά τακτά διαστήματα επικαιροποιήσεις των απαγορεύσεων από την πολιτεία, που δεν είναι δυνατόν νομίμως  να παρακαμφθούν από την Ομοσπονδία, αλλιώς θα οδηγηθούμε σε περιπέτειες διοικητικές και δικαστικές.Για μία ακόμη φορά η ΕΟΚ δηλώνει δημόσια και προς κάθε ανησυχούντα ότι και επιθυμεί και είναι καθ΄ όλα έτοιμη εφόσον αρθούν οι πιο πάνω αναφερόμενοι περιορισμοί και απαγορεύσεις, να προχωρήσει στην άμεση επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας στο χώρο της.

Κρίνεται αναγκαία η επανάληψη αυτής της αναλυτικής ενημέρωσης και επεξήγησης, προς άρση κάθε παρεξήγησης, νεφελώδους προσέγγισης, προσπάθειας παραπληροφόρησης και μετάθεσης ευθυνών.

Οι καθαρές λύσεις φέρνουν τα σωστά αθλητικά αποτελέσματα και ευνοούν τις σωστές αθλητικές σχέσεις”.

Είναι η πρώτη φορά που ακούγεται με επίσημο τρόπο ότι η ΕΟΚ «και επιθυμεί και είναι καθ’ όλα έτοιμη εφόσον αρθούν οι πιο πάνω αναφερόμενοι περιορισμοί και απαγορεύσεις, να προχωρήσει στην άμεση επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων στο χώρο της».

Οι προπονητές απ’ τη πλευρά τους λένε ότι έστω και αυτό είναι ένα βήμα και αναμένουν το πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους και την κυβέρνηση για την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους.