Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέττας καταγγέλλει στην παρακάτω ανακοίνωση πως ένας ακόμα πολίτης βρήκε το θάνατο στην ΠΕΟΑΚ, αφού παρασύρθηκε από ΙΧ.

Άλλος ένας συμπολίτης νεκρός σήμερα 26/5/2022 που παρασύρθηκε από ΙΧ στο 55ο χλμ. Της ΠΕΟΑΚ στη Κινέττα. Μέσα σε κατοικημένη περιοχή από όπου διέρχονται κάθε είδους τροχοφόρα με ιλιγγιώδεις ταχύτητες πολλές φορές και στην οποιία δεν υπάρχουν: πεζοδρόμιο, διαβάσεις με φωτοσήμανση, επαρκής φωτισμός τη νύχτα, μπάρες ασφαλείας για πεζούς, αγωγοί ομβρίων υδάτων και φανάρια ρύθμισης κυκλοφορίας σε τουλάχιστον δύο επικίνδυνες διασταυρώσεις.

Σε μια περιοχή όπου από την άνοιξη ο πληθυσμός υπερδιπλασιάζεται μιας και είναι αμιγούς και παραθεριστικής κατοικίας με μεγάλο θαλάσσιο μέτωπο και τουριστικές μονάδες. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει ιατρείο ούτε ασθενοφόρο.

Όπου οι κοινοτικοί δρόμοι είναι σε κακό χάλι (διαβρωμένοι, λακκούβες, κακοτεχνίες) με κολώνες καταμεσής (ελληνική πρωτοτυπία)!! Ειδικά ο παράπλευρος βασικός κοινοτικός δρόμος της ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών (Ολυμπία Οδός) ο οποίος συνδέει  την άνω με την κάτω  Κινέττα στερείται πεζοδρομίου, φωτισμού και προστατευτικών σχαρών στα πρόσφατα κατασκευασμένα χαντάκια απορροής ομβρίων υδάτων.

Με προφανείς κινδύνους για πεζούς και τροχοφόρα. Στο δρόμο αυτό σημειώνονται κατά καιρούς αρκετοί τραυματισμοί πεζών, διαθέτει δε κοντά στον κόμβο με τη νέο Πατρών – Αθηνών πεζοδρόμια με μπάρες στα οποία ο πολίτης παρεμποδίζεται να ανέβει(…..).

Επίσης στις δύο εισόδους – εξόδους με τη ΝΕΟ Αθηνών Πατρών (Ολυμπία Οδός) τα τροχοφόρα επιβιβάζουν και αποβιβάζουν επιβάτες χωρίς κάποια σήμανση στάσης ή κάποια εσοχή με κίνδυνο ζωής για τους επιβάτες και τα λεωφορεία.

Ο Δήμος Μεγάρων, η Περιφέρεια Αττικής και η πολιτεία αδιαφορούν και κωφεύουν ενώ γνωρίζουν τα ζωτικά προβλήματα της περιοχής.

Χαρακτηριστικό η κατεστραμμένη γέφυρα της ΠΕΟΑΚ στο 58 χλμ. Κλειστή τρία χρόνια μετά τη θεομηνία του Οκτώβρη 2019. Στην κοίτη του ρέματος έχουν γίνει τουλάχιστον πέντε πτώσεις τροχοφόρων ένεκα ελλιπούς σήμανσης.  Ως  πότε θα ανεχόμαστε θυσία στο μολώχ της αδιαφορίας και του κέρδους; Φτάνει πια η κοροϊδία.

Καλούμε όλους τους κατοίκους την Κυριακή 19 Ιουνίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με ολιγόλεπτο συμβολικό κλείσιμο της επικίνδυνης διασταύρωσης από 57 χλμ. της ΠΕΟΑΚ

Για τις ζωές όλων μας

                                                                                                                                                                                                          

                                                                                          Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέττας