Η εικόνα που δείχνουν οι αγορές των πόλεων μας είναι άκρως απογοητευτική. Οι δύο κεντρικές πιάτσες των Μεγάρων μετά το κλείσιμο τεσσάρων κεντρικών καταστημάτων σε αποτρέπουν να τις επισκεφτείς. Εάν και αυτό δεν είναι σημάδι ερημοποίησης τι άλλο περιμένετε να δείτε για αντιδράσετε; Πραγματικά ως νεότερος σας εκπλήσσομαι με την αδράνεια σας και με την ακινησία σας.  Απλά παρακολουθείτε να διαδραματίζονται πράγματα γύρω σας και εσείς κάθεστε και περιμένετε.  Τι τελικά περιμένετε να φύγουν όλοι οι νέοι και νέες από τις πόλεις μας;  Παραλάβατε ένα σχεδόν κατεστραμμένο παραλιακό δρόμο στην πόλη των Μεγάρων και το παραδίδεται μετά από οχτώ μισή χρόνια τελείως  κατεστραμμένο. Μόνο λαστιχένια κολωνάκια που κάθε δεκαπέντε μέρες τα παίρνει ο αέρας και η βροχή και πέντε φορτηγά μπάζα όταν έφυγε από το κύμα ο μισός δρόμος κάνατε.

Επιτέλους ξυπνήστε και δείτε τα προβλήματα της Νέας Περάμου, της Κινέτας, της πανέμορφής Πάχης, του Αλεποχωρίου.  Βγείτε επιτέλους από το στεγανό σας γραφείο που όλη την ημέρα ασχολείστε με μικρό-ρουσφέτια και αναζήτηση νέων υποψηφίων μιας και σχεδόν όλοι οι παλαιοί σας έχουν φύγει.  Βγείτε να δείτε τα προβλήματα και ζητήστε την άμεση επέμβαση των υπηρεσιών που με τον τρόπο σας έχετε σχεδόν απενεργοποιήσει.  Που είναι τα συνεργεία μας τεχνικά και βοηθητικά; Που είναι τα μηχανήματα των Μεγάρων και Νέας Περάμου;  Πού είναι οι «μάχιμοι» εργαζόμενοι που καθημερινά φρόντιζαν τους δημόσιους χώρους;  Που είναι ολόκληρος ο μηχανισμός της δημαρχίας μας;  Το μόνο που βλέπουμε όλοι είναι πέντε στα Μέγαρα και τρεις στην Νέα Πέραμο συμβασιούχοι κυρίως Ρομά με σκούπες και φαράσια να σαρώνουν σαν να είμαστε στη δεκαετία του ’60.
Επιτέλους ξυπνήστε και δείτε την Ελευσίνα που κατάφερε να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Λουτράκι μία από τις καθαρότερες πόλεις της Ευρώπης, τα Τρίκαλα πόλη πρότυπο για όλους και εμείς να κυνηγάμε τα μηχανάκια χωρίς εξατμίσεις και να κρατάμε μαγκούρες για να μην μας επιτεθούν τα εξαγριωμένα αδέσποτα σε πόλεις που η λέξη όμορφες έγιναν όραμα για τον συνδυασμό μας.  Πόλεις προικισμένες από την ίδια την φύση να είναι όμορφες, με τις δικές μας παρεμβάσεις αλλά κυρίως με την δική σας αδράνεια έχουν μετατραπεί σε πολύ άσχημες.

Ο αγώνας σε εμάς τους νέους που ερχόμαστε μετά τις εκλογές του Οκτώβρη θα είναι διπλός. Από την μία θα πρέπει να βάλουμε ξανά μπροστά την μηχανή του δήμου για δουλειά και από την άλλη να επαναφέρουμε οικονομικά το δήμο σε επίπεδο βιωσιμότητας.  Και στα δύο έχετε αποτύχει διότι η μακρόχρονη εξουσία σε κάνει να χάνεις το όραμα για το μέλλον και σε μετατρέπει σε απλό διαχειριστή μόνο των πολύ αναγκαίων προβλημάτων. Όταν αυτό συνδυάζετε με μεγαλύτερη ηλικία τότε το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουμε όλοι μας και είναι ορατό τα τελευταία χρόνια.

Μακάρι έστω και τώρα να ξεκινήσετε να βάλετε μπροστά ένα έργο που θα ολοκληρώσουμε εμείς μιας και δεν προλαβαίνετε για να θυμόμαστε οι νεότεροι ότι εκτός από την φωτογραφία σας στην δημαρχεία αφήσατε και ένα δικό σας έργο.

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση.

Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Όμορφες Πόλεις